Bulgaria On Air Служебният министър на правосъдието заяви, че някои бъркат

...
Bulgaria On Air
Служебният министър на правосъдието заяви, че някои бъркат
Коментари Харесай

Стоилов: Някои бъркат независимост с недосегаемост, а недосегаеми няма

 Bulgaria On Air Служебният министър на правораздаването съобщи, че някои бъркат самостоятелност с недостижимост, а недосегаеми лица в правовата страна няма. Това стана при започване на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което се разисква предлагането му за предварително освобождение на основния прокурор.

Стоилов посочи, че предлагането му се базира на данни и обстоятелства, съдържащи се в информацията и приложенията към нея на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, изпратени до министъра на правораздаването, които са предоставени на Висш съдебен съвет за разискване. 

" В информацията на министъра на вътрешните работи се съдържат също данни и изказвания за осъществени от закононарушения. Те би следвало да се преглеждат по различен ред, заради което на вашето внимание слагам единствено въпросите от компетентността на Висш съдебен съвет ", сподели Стоилов на съвещанието на пленума.

" Уважаеми членове на Висш съдебен съвет, допустимо ли е когато държавен орган упражнява свое законово пълномощие, това да се квалифицира като посягане към различен орган? Известно ли е на всички участници в този спор, че разделянето на управляващите върви дружно с взаимния надзор сред тях на правилото власт - власт възпира ", съобщи той, представен от БГНЕС. 

Стоилов уточни, че откакто за година време нямало негови прародители и членове на Висш съдебен съвет, които да подхващат тази самодейност, се постанова да го направи той, въпреки и като длъжностен министър.

" Мотивите на моето предложение се отнасят към посочените в Конституцията три учредения за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности или дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт ", изясни министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР