Булгаргаз внесе предложение за ново поевтиняване на природния газ от

...
Булгаргаз внесе предложение за ново поевтиняване на природния газ от
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага ново поевтиняване на синьото гориво от 1 май

" Булгаргаз " внесе предложение за ново поевтиняване на природния газ от 1 май в Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестиха от компанията. Предложението е цената от началото на идващия месец  да бъде 23,52 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с одобрената за април цена, тази за месец май е по-ниска с 6,67%,  или с 1,68 лева за мегаватчас.

С смяна на формулата за установяване на цената на синьото гориво на " Газпром ", в която към този момент превес имат котировките на европейските тържища, българският публичен снабдител внася всеки месец в КЕВР промени в контролираната цена на газа. Това е и очебийно в предлагането - цената е  за  крайни доставчици с природен газ (газоразпределителни дружества) и за топлофикациите. 

След като природният газ поевтинява с повече от 5%, това евентуално ще докара и до по-ниски цени на парното и топлата вода. Преди дни ръководителят на КЕВР Иван Иванов напомни, че регулаторът трансформира цените на топлинната сила при значимо поевтиняване на природния газ, а като граница се одобряват таман тези 5 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР