Булгаргаз предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Булгаргаз предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Прогнозната цена на природния газ за април е 32,32 лв. за мегаватчас

" Булгаргаз " предложи на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за април в размер на 32,32 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) за крайни доставчици на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, осведоми Българска телеграфна агенция, като цитира известие на компанията.

По-рано през днешния ден от " Булгаргаз " оповестиха, че прогнозната цена на природния газ за май е 34,44 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Прогнозната цена на газа отразява развиването на европейските газови пазари и котировките на различните на природния газ горива към 10 март. Актуализираното предложение за одобряване на цената на природния газ от КЕВР ще бъде импортирано от " Булгаргаз " ЕАД на 1 април, като се отчетат котировките на ценообразуващите съставни елементи към 31 март, се показва в известието на компанията.

КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 март 2021 година в размер на 28,64 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

За предходния месец февруари одобрената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 30,39 лева./MWh.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР