„Булгаргаз“ няма задължения, всички сметки са платени. Това обяви в

...
„Булгаргаз“ няма задължения, всички сметки са платени. Това обяви в
Коментари Харесай

Николай Павлов: „Булгаргаз“ няма задължения, има буфер от 110 млн. лв. като банкови кредити

„ Булгаргаз “ няма отговорности, всички сметки са платени. Това разгласи в предаването " 120 минути " по БТВ освободеният изпълнителен шеф на компанията Николай Павлов.

Той сподели, че е оставил публичния снабдител в чудесно финансово положение, а задачата е на пазара да влязат стремително търговци и да заемат мястото на публичния снабдител. Ако се стигне до този сюжет, Павлов предвижда, че промишлеността ще заплаща с 30-40% по-високи цени на синьото гориво.

Министърът на енергетиката заяви на брифинг по-рано денем, че насъбраните отговорности от освободения ръб на сдружението са 650 млн. лв., а ликвидната дупка в „ Булгаргаз “ е 200 млн. лв..

„ Не мога да схвана какво значи ликвидна дупка, газът е предплатен към „ Газпром “ на 60% както е по контракт и 100% са платени доставките към азерската компания “, съобщи Николай Павлов.

„ Това е следващата неистина. Всички сметки са платени, има буфер от 110 млн. лв. под формата на банкови заеми, на изключителни ниски лихви. В края на годината „ Булгаргаз “ е близо на 99 млн. облага и рекордни продажби и без нито един лев отговорности “, сподели още той.

Според него задачата е „ Булгаргаз “ да бъде изтласкан от пазара, тъй като със своята комерсиална политика съумява да завоюва съвсем целия пазар. По думите му на мястото на сдружението ще дойдат търговците, които от дълго време имат апетити към този пазар.

„ Ако има още играчи, те ще закупуват газа при пазарни условия и ще доставят тук със съответните награди. И в този момент не е неразрешено на тези търговци да оперират на българския пазар, само че за жалост не могат за докарат такава цена като „ Булгаргаз “, изясни Павлов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР