БулфотоЛятото може да не ни спаси, както се надяват много

...
БулфотоЛятото може да не ни спаси, както се надяват много
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Нищо не е свършило. Лятото не е гаранция, че болните ще намалеят

Булфото

Лятото може да не ни избави, както се надяват доста хора, счита проф. Мутафчийски.

Не би трябвало да се смъква бдителността, макар положителните трендове. Това съобщи началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски на седмичния брифинг на здравните управляващи, представен от " Дарик ".

Според него към момента има риск здравната система да бъде пренатоварена за доста къс интервал. „ Затова по отношение на настъпващите празници бдителността би трябвало да бъде нараснала. Нищо не е свършило “. Това съобщи още Мутафчийски. По думите му, летният сезон не е гаранция, че заболеваемостта ще намалее: „ През летния сезон в цялото Южно полукълбо пандемията си се развиваше с много съществени размери, не би трябвало да се успокояваме с това, че идва лятото “.

„ Надеждата е във имунизацията, което е несъмнено “, безапелационен беше Мутафчийски. „ Онзи ден Англия имаше единствено четирима души умряли. Ние имахме над 200 тогава. Това е задоволително показателно защо приказваме. Те имат няколко десетки милиони имунизирани “. Мутафчийски даде образец и с Израел, където има нула новозаразени и нула нови смъртни случаи: „ Това е задоволително сериозен мотив за изгодата от имунизацията. Знаете какъв образец дадоха те на света “. Не бива да се не помни и дисциплината, добави Мутафчийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР