БулфотоЕрдоган има желание Турция да влезе в Афганистан след изтеглянето

...
БулфотоЕрдоган има желание Турция да влезе в Афганистан след изтеглянето
Коментари Харесай

Ердоган иска САЩ да разрешат Турция да влезе в Афганистан

Булфото

Ердоган има предпочитание Турция да влезе в Афганистан след изтеглянето на Съединени американски щати.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Съединените щати би трябвало да изпълнят избрани условия, с цел да може Турция да поеме контрола и защитата на летището в Кабул:

" Преди всичко Съединените щати би трябвало да ни поддържат във връзка с дипломацията и дипломатическите връзки. На второ място, би трябвало да бъдат трансферирани всички логистични средства от тяхна страна. И най-после, ще има обилни финансови и административни компликации по време на този развой. И в тази тенденция те би трябвало да окажат нужната поддръжка на Турция ", показа Ердоган, съобщи Евроком.

" Ако тези условия бъдат изпълнени, ние имаме намерение да поемем ръководството на летището в Кабул ", посочи турският президент.

Анкара предложи да разположи свои военни на летището след цялостното евакуиране на силите на НАТО и договаря за това с Вашингтон през последните седмици. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР