БулфотоОсновен приоритет на обществото и на държавата ни трябва да

...
БулфотоОсновен приоритет на обществото и на държавата ни трябва да
Коментари Харесай

Караниколов: Трябват ни здрави хора, ако се налага, ще градим всичко отново

Булфото

„ Основен приоритет на обществото и на страната ни би трябвало да бъде здравето. Ако допуснем тази зараза с ковид в предприятията ни и в публичния ни живот, това ще повлияе още по-негативно на стопанската система ни. Относно икономическите ограничения тематиката е комплицирана. Трябва да намерим баланс да осигурим здравната система, по-късно и обществената система, тъй като скоро можем да приказваме и за растеж на безработицата “. Това разяснява пред БНР министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той посочи, че в понеделник следва среща с работодателите, с цел да се разиска настоящата обстановка. 

„ Проблемите в стопанската система към момента не могат да се оценят. Екипите стартират работа. Трябва доста ясно да намерим баланс, тъй като парите в бюджета са налозите на българските хора и доста тъкмо би трябвало да разпределим в кои браншове и какви цели би трябвало да покрият... Ако нямаш работеща стопанска система, няма да имаш работеща държава… Положителното е, че българската нация се сплотява – политици, просвета, бизнес “.

Караниколов посочи:

„ Експертите в министерствата наблюдават протичащото се в техните браншове. Знаем всяка страна какви ограничения взима. Всичко при нас е на масата, само че всяка страна е друга. Само страната без помощта на работодателите няма по какъв начин да се случи… Работодателите ще изнесат най-тежко ситуацията в стопанската система. Сигурен съм, че българският бизнес е извънредно еластичен “.

Предстои установяване на към 130 артикули от нужда, с цел да може да не се позволява далавера.

„ Вероятно с ексклузивен закон би трябвало да предвидим и ограничения против спекулата. Досега бяхме в догадка на свободен пазар, само че би трябвало да предпазим българските жители от далавера “.

Караниколов акцентира, че доста страни вървят към криза, а някои към този момент са и в рецесия:

„ България има добра основа, ние сме страна на 1300 години. Основата ни е, че в тази рецесия се сплотиха политици, просвета, бизнес и жители. Основата ни е доста постоянна. Ако се постанова, ще градим всичко още веднъж “.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР