БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Мъжкият футболен отбор на Израел се

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Мъжкият футболен отбор на Израел се
Коментари Харесай

Израел се завръща в неутрална Унгария за „домашна“ игра в квалификационните плейофи за Евро 2024 срещу Исландия

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Мъжкият футболен тим на Израел се завръща в Унгария за своя „ домашна “ игра в квалификационните плейофи за това европейското състезание за мъже, заяви УЕФА в сряда.

Мачът против Исландия на 21 март би трябвало да се играе в неутрална страна от съображения за сигурност по време на войната на Израел с Хамас.

УЕФА сподели, че мачът ще се играе в Будапеща на стадион Szusza Ferenc, който побира 13 500 души. Израел също игра там предишния юни и победи Беларус с 2-1 в своята квалификационна група за Евро 2024. Беларус беше избрал стадиона за домакинство по това време, защото нейните тимове не могат да одобряват мачове, проведени от УЕФА, до момента в който страната е съдружник на съветската военна инвазия в Украйна.

Близките връзки на унгарския министър председател Виктор Орбан с израелския министър председател Бенямин Нетаняху помогнаха за провеждането на още два от квалификационните мачове на Израел за Евро 2024 в Унгария през ноември. Орбан от дълго време популяризира Унгария като най-сигурната стр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР