Будапеща. Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че е провел

...
Будапеща. Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че е провел
Коментари Харесай

Hungary Today: Орбан, Качински и Салвини са в преговори за създаване на нова група в ЕП

Будапеща. Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че е провел диалози с италиански и полски евродепутати за основаването на нова партийна група в Европейския съюз. Позовавайки се на неналичието на посланичество на полезностите на „ Фидес “ в Европейския парламент, Орбан акцентира, че е време в Европа да се почувства ново „ политическо течение “. Председателят на Европейската национална партия и някогашен съдружник на Орбан Манфред Вебер разкритикува евентуалното основаване на „ дясната популистка партия “, предупреждавайки, че сходно събитие ще раздели Европа сред радикални крайности, написа електронното издание Hungary Today .

След раздялата на „ Фидес “ с Европейската национална партия се предполагаше, че унгарските евродепутати ще преминат към друга партийна група в Европейския парламент. Друга евентуална концепция в послание беше, че унгарците ще основат напълно нова партия в границите на Европейския съюз.

Миналия петък министър-председателят Виктор Орбан удостовери, че е разговарял с полски и италиански евродепутати по отношение на основаването на нова партийна група в Екологичен потенциал. Унгарският водач удостовери отделянето на „ Фидес “ от ЕНП, като съобщи, че до момента в който европейските министър председатели се борят против ковид, тези, които са вътре в „ Брюкселския балон “, основават регулации, с цел да затруднят живота на партиите членки.

По отношение на полезностите Орбан сподели, че би трябвало да се натъртва на християнските обичаи, националния суверенитет и смисъла на националността в Европа. Той счита, че мигрантите не би трябвало да бъдат допускани и че континентът не би трябвало да бъде място на мултикултурализъм.

Унгарският министър председател счита, че тези широкоразпространени възгледи не получават задоволително тежест в Европейския парламент и че основаването на препоръчаното от него „ политическо течение “ ще се потвърди като една от огромните сили в Европа.

Матео Салвини, водач на Lega („ Лигата “), съобщи, че е водил диалози с представители на Полша, Унгария и други страни, като изясни, че „ работят за основаването на нещо ново, защото избран вид Европа, с остаряло мислене, не е в положение да реагира на изключителни обстановки и на потребностите на 2021 година “

Преди това циркулираха догатки, че партията на Салвини ще се причисли към ЕНП, само че се оказа, че те са погрешни.

Виктор Орбан също удостовери, че негови представители са водили договаряния, търсейки решения за „ нашия вид хора “, които желаят да пазят фамилиите си „ в съдействие с национални страни, а не с Европейската империя “.

Манфред Вебер, от своя страна, съобщи, че дясното крило ще поляризира Европа. Лидерът на Европейската национална партия в Европейския парламент, съобщи, че „ Фидес “ се е отклонила от християндемократичните полезности на ЕНП и към този момент не стои на същите основи, както при присъединението си към партийната група.

Вебер се изрече извънредно остро за възможната нова формация към „ Фидес “, като бе безапелационен, че „ десните популисти “ желаят да отдалечат дясното от политически център и работят за основаването на разделения в европейското общество.

Пред „ Велт ам Зонтаг “ Вебер акцентира, че „ Фидес “ е затръшнал вратата на ЕНП и че упоритостите на Виктор Орбан да оглави дясната популистка партя на Европейски Съюз са плод на неговата жадност за власт.

Според Вебер, новите другари на Орбан, Герт Вилдерс, Марин Льо Пен и „ Алтернатива за Германия “, „ мечтаят за Европа, състояща се от първа и втора класа “. Той сподели, че тези партии търсят врагове, желаят да поляризират десните и левите политически крила, да разпалят ненавист, и да укрепят левицата, с цел да дадат на врага си по-силен имидж.

За разлика от това, по думите на Вебер, християндемократите са „ най-силните бранители на западните европейски полезности “, които се опълчват на „ националния нарцисизъм “ и се борят за съдействие сред европейските общества.

Дали новата партийна формация на Орбан, Качински и Салвини в Екологичен потенциал ще се трансформира в действителност и какво въздействие би имала тя над народите в Европа, към момента не е ясно, както и дали имат почва предизвестията на Манфред Вебер.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР