bTV Въпреки предупрежденията над 80% от шофьорите са навлизали в старопланинските

...
bTV
Въпреки предупрежденията над 80% от шофьорите са навлизали в старопланинските
Коментари Харесай

Над 80% от шофьорите навлизали в проходите с летни гуми в почивните дни

bTV Въпреки предизвестията над 80% от водачите са навлизали в старопланинските проходи с летни гуми в почивните дни, сподели пред bTV инж. Дончо Атанасов, ръководител на УС на АПИ. Заради падналия сняг и нападалите дървета и клони по пътните платна проходите Петрохан и Троян - Кърнаре бяха затворени.
Инж. Атанасов предизвести, че температурите към този момент са много ниски и има заплаха от замръзвания. Задължително е водачите да карат в тези проходи със зимни гуми.

Продължава разчистването на северната страна на прохода Петрохан, заяви още той.

Южната страна откъм София е изчистена и там проблеми сега няма. Проходът остава затворен сред с. Гинци и Берковица. Там ще продължи организацията по разчистването и обезопасяването взаимно с " Гражданска отбрана " и горското стопанство.

Южната страна на Троян - Кърнаре остава затворена. В сектор от 2 км са нападали дървета. Днес ще продължи разчистването на всички дървета и шубраци, нападали на пътя.

Северната страна на прохода е изчистена и подготвена за придвижване. От АПИ се надяват в светлата част на деня през днешния ден двата прохода да бъдат пуснати за придвижване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР