бТВ Шофьор заведе съдебен иск заради ограничението на скоростта в 40-километровото

...
бТВ
Шофьор заведе съдебен иск заради ограничението на скоростта в 40-километровото
Коментари Харесай

Aдвокат заведе иск заради ограничението на скоростта между Стара Загора и Чирпан

 бТВ Шофьор заведе правосъден иск поради ограничаването на скоростта в 40-километровото трасе от Автомагистрала " Тракия “ сред Стара Загора и Чирпан, заяви Би Ти Ви. Там единствено през предходната година 8442 водачи са получили санкция с електронен фиш. В сектора ограничаването е 90 км/ч, тъй като асфалтът е на талази. Цялата 40-километровата права е в употреба от 2007 година През 2018 година е въведено ограничаването и стартират солените санкции.

Един от санкционираните е юрист Атанас Костов, платил е 650 лева за придвижване със 140 км/ч във въпросния сектор. За разлика от останалите глобени обаче той завежда дело - първото правосъдно произвеждане против Агенция " Пътна инфраструктура ". Юристът постоянно пътува по автомагистрала " Тракия ", с цел да се явява по каузи в София и Пловдив, а в съответния случай е имал дело в Стара Загора.

" Не съм забелязал знака за ограничаването на скоростта ", декларира юрист Костов, който е схванал за него едвам откакто е получил фиш. Но съгласно него този знак е противозаконен, тъй като по закон такова ограничаване може да се вкара единствено при ремонт, само че подобен не е почнал, нито е плануван. Що се отнася до мнението на АПИ, че не могат да ремонтират въпросния сектор на автомагистралата, Атанас Костов е безапелационен, че " няма по какъв начин отговорното държание на българската администрация да ни бъде вменено на нас, откакто сме платили налози и винетки ".

По закон, АПИ са длъжни да обезпечават " скоростно и безвредно " придвижване по пътната мрежа. Въпросът е кардинален, споделя юристът и отбелязва, че е завел дело не поради санкцията, а за положението на пътищата. Публикувал е желае на уебстраницата на адвокатската фирма си, с цел да окуражи и други да си търсят правата, тъй като съгласно него това е методът да се трансформират нещата, тъй като " ние сме коректив на страната " и не би трябвало да се отхвърляме.

Инициативата му получава огромен отзив онлайн. Според Костов искът му е сносно стимулиран юридически и може да завоюва делото в съда.

40-километровият сектор от автомагистрала " Тракия " е тестване за водачите. И за техните портфейли. Трасето в региона сред Стара Загора и Чирпан е мъчно да преминете без риск от морска болест, поради вълните по асфалта. Затова секторът е с ограничаване на скоростта от 90 км, въведено от АПИ през 2018 година Направено е цялостно проучване и са набелязани всички нужни ограничения, с цел да бъдат отстранени дефектите в компрометираната права, споделят от пътната организация.

Ремонтът на сектора от Стара Загора до Чирпан по автомагистрала " Тракия " не е почнал и едва евентуално да стартира тази година, тъй като не са налични нужните пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР