bTV Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено

...
bTV
Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено
Коментари Харесай

В Черноморец скочиха срещу рибарското пристанище! Пясъкът изчезва, туристите са недоволни

bTV Жители на Черноморец недоволстват против рибарско пристанище, разширено и актуализирано за 10 милиона лв.. Пристанището действа от 3 година, а за това време хората с смут следят по какъв начин пясъкът изчезва.

Капацитетът на оборудването е за домуване на 110 лодки, само че сега зимуват не повече от десетина и няколко яхти, оповестява bTV.

" Една трета от плажа го няма на този стадий, ние се тормозим какво ще се случва в идващите години ", разяснява Яна Николова. Според локалните хора туристите изобщо не са удовлетворени от плаж " Черноморец ".

" Откакто беше приключено пристанището, пясъкът изчезна, за което ние търсим отговорност от проектантите, строителите и изпълнителите ", сподели притежател на дребни хотели.

Над 300 души са се подписали в подписката. " Бизнесът на хората умира тотално. Почиващите понижават, тъй като морето стана едно тресавище ", сподели друга жена от протестиращите.

Има план за създаване на буни, само че локалните хора не са съгласни и с това предложение. " Не сме съгласни с бетон да оправяме още бетон. Искаме проучване на плажната линия и теченията, след което да се каже какво би трябвало да се предприеме от тук насетне ", съобщи една от протестиращите.

Концесионерът на плажа също призна, че казусът с отнемането на пясъка и затлачването на плажа е огромен.

От регионалната администрация обясниха, че са изпратили писмо до четирите отраслови министерства –  на превоза, туризма, екологията и районното развиване, за сформиране на комисия, която да реши казуса с централния плаж на Черноморец.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР