bTV виж галерията Семейството от с. Ветрен дол е пътувало в

...
bTV виж галерията
Семейството от с. Ветрен дол е пътувало в
Коментари Харесай

Първи разказ на оцелял в жестоката катастрофа с 5 трупа

bTV виж галерията Семейството от с. Ветрен дол е пътувало в " Лада “, като брачният партньор Димитър бил професионален водач – карал е рейс в градските линии. Съпругата му работила в Пазарджик и най-вероятно той е тръгнал да я кара на работа рано сутринта. Пътят е бил мощно замръзнал. Точно на надлеза мъжът не е съумял да овладее колата и тя се е блъснала в приближаващ насреща автомобил " Пежо “. Според очевидци надлезът бил опесъчен единствено откъм Звъничево, от Братаница към Пазарджик обаче ледът не бил обработен. 

Шофьор на единия от двата буса, попаднали в мелето, тръгнал рано на пазар във Велинград. Той показа, че идващите от Братаница по пътя Пазарджик – Велинград карали доста бързо, до момента в който той пъплел с буса с 60 км/ч.

" Ладата беше първата кола, която се завъртя на асфалта и се удари насрещно в пежото “, твърди той. Неговият бус също се завъртял на пътя и бе спрял напречно след удара. Заедно с него пътували още две дами, които се отървали единствено с нерешителност. В ладата пътувала и близка на починалото семейство, която била откарана с тежки контузии в пазарджишката болница, където по-късно умряла.

Според неофициалната информация дамата е работила в администрацията на регионалната държавна болница в града. Семейството, което пътувало в пежото, също е починало.

Мъжът и дамата са били на към 60 години от близкото с. Братаница. Ударите сред колите са били толкоз тежки, че пожарникарите са рязали ламарините, с цел да вадят телата на починалите. Чухме сирените на коли за спешна помощ и пожарни да вият в селото.

Беше някъде към 7:15 ч, споделиха локални хора от околните до мястото на нещастието къщи. И хората настояват, че асфалтът на надлеза е бил замръзнал. Отдолу минава жп линията София-Пловидив и става ужасно течение на моста, от което се заледява асфалтовата настилка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР