БТВ На всеки 100 заразени четирима умират. Принудени сме да вземем

...
БТВ
На всеки 100 заразени четирима умират. Принудени сме да вземем
Коментари Харесай

Кацаров: Принудени сме да вземем мерки заради нарастването на смъртните случаи

 БТВ " На всеки 100 инфектирани четирима умират. Принудени сме да вземем ограничения “, сподели здравният министър в предаването " Тази заран “.

Вчера здравното министерство заяви и утвърди стягане на противоепидемичните ограничения в страната.

" Ние не изгаряме от предпочитание да постановяваме ограничения, принудени сме да го създадем и то не поради възходящия брой инфектирани, а поради стръмнонарастващия брой на заетите болнични кревати и нарастването на смъртните случаи “, безапелационен е Кацаров.

Той посочи, че всички нови ограничения са съгласувани с специалисти в региона и са допустимо най-щадящите и в това време ефикасни. Мерките са съгласувани и с професионални организации, съобразени са и с някои оферти в над 40 мнения, които са получили от здравното министерство.

Кацаров добави, че за по-голямата част от ограниченията съществува опция за отпадане в случай че личният състав и посетителите на обещано заведение или клуб на имунизирани или преболедували и показват " зелен документ “.

" Ако тези ограничения не са задоволителни, с цел да овладеят епидемиологичната вълна, в случай че продължи да нараства приемът в лечебните заведения, ще се наложат спомагателни ограничения. Националният проект планува, че в случай че цялата страна навлезе в пурпурен сюжети, тогава ще останат да работят единствено яслите и детските градини “, сподели Кацаров.

" Обмисля се обвързване за предотвратяване за някои категории специалности – за чиновниците в старческите домове и тези в лечебните заведения “, сподели Кацаров.

По думите му това не значи наложителна имунизация. Обсъжда се контролиране на тези процеси с постоянно тестване или документ за преболедуване или имунизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР