БТА Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия, но вярващите

...
БТА
Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия, но вярващите
Коментари Харесай

Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия

БТА Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия, само че вярващите не престават да се къпят в нея. От дни полицията и хора от Службата за битка с злополуките и естествените бедствия прогонват хората, които желаят да се къпят в реката, осведоми dir.bg.

Въпреки, че е рисково за здравето, стотици хиндуистки поклонници нагазиха в пенливите води, с цел да се молят и да се потопят както изисква традицията. Най-щастливи от токсичната пяна са децата, които се заравят в нея, а млади индийки си вършат селфита.

В Ню Делхи, който се слави като града с най-мръсен въздух в света, рисково нездравословна река е проблем единствено за малко на брой. Всяка година по това време поклонниците се стичат към нея за фестивала Чхат Пуджа, който е отдаден на слънчевото провидение и се чества с ритуално къпане.

Реката обезпечава повече от половината вода за Ню Делхи, представлявайки сериозна опасност за здравето на хората. През годините водите й стават все по-мръсни, защото по-голямата част от заводските боклуци, селскостопанските пестициди от прилежащите щати и индустриалните отпадъчни води от фабричните покрайнини се вливат в Ямуна, макар законите против замърсяването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР