БСП за трети пореден път поиска оставката на зам.-председателя на

...
БСП за трети пореден път поиска оставката на зам.-председателя на
Коментари Харесай

За трети път: БСП иска оставката на Емил Христов

Българска социалистическа партия за трети следващ път изиска оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов поради недопускането на хора с увреждания до среща с депутатите в постройката на Народното събрание. Това разгласи зам.-председателят на парламентарната група Георги Свиленски след съвещание на управлението, съобщи Канал 3.

" ПГ на Българска социалистическа партия ще внесе искане за оставка на зам.-председателя на Народно събрание Емил Христов, тъй като не може това цинично държание да бъде толерирано. Не може защитата на Народното събрание да взема решение кой да влиза и кой не, и кой ще се среща с депутати ", съобщи Свиленски.

Решението да желаят оставката на Христов е взето на съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия. " Оставката е естественото мъжко държание, без да чака да му я желаяме. Всеки бърка, само че когато сгрешиш с тази част от българското население, в реда на нещата е да се оттеглиш ", добави Свиленски.

Оставката на Христов желаеха на първо време Антон Кутев и Драгомир Стойнев в коридорите на Народното събрание предходната седмица, когато породи абсурдът поради недопускането на хора с увреждания от митинга да се срещнат с депутатите. На другия ден Христов се извини с довода, че е бил измамен и не бил осведомен, че жителите имат пропу, каквито са условията за гости. Вината бе хвърлена върху НСО. От Българска социалистическа партия пък в декларация към този момент публично желаеха оставката на заместника на Караянчева в декларация на Кутев от трибуната. Днес бе взето и решението на ПГ на Българска социалистическа партия да придвижи настояването по надлежния ред в Народното събрание.

Свиленски разгласи още, че на 1 май обичайният празник на труда и на левия щемпел, който означават социалистите, ще бъде празнуван с митинг-протест против бедността и корупцията в страната от 10.30 часа пред Паметника на незнайния боец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР