БСП за България извади Явор Божанков и от състава на

...
БСП за България извади Явор Божанков и от състава на
Коментари Харесай

БСП извади Явор Божанков и от парламентарните комисии

" Българска социалистическа партия за България " извади Явор Божанков и от състава на парламентарните комисии.

Божанков е освободен предварително като член на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по околната среда и водите, заяви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов при започване на изключителното пленарно съвещание.

Той оповести за решението на групата на 9 декември да изключи соцдепутата от редиците си, заради което Божанков автоматизирано губи местата си в двете комисии. Докато четеше решението за Божанков, пленарната зала се разшумя, а Рашидов направи забележка: " По-тихо, бе! ".

Божанков беше отхвърлен с единомислещо решение на левите депутати поради изявлението си в поддръжка на изпращането на оръжие за Украйна и гласуването си " за " предишния петък, което е противоположно на позицията на групата на социалистите.

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " го прикани да напусне и Народното събрание, само че той отхвърли и разгласи, че остава самостоятелен народен представител. През уикенда си татуира на рамото черна овца с папийонка, каквато всекидневно самият той носи. Явор Божанков не е член на Българска социалистическа партия, а в първия му мандат като депутат бяха публикувани негови фотоси от присъединяване на заседание на десницата дружно с Радан Кънев.

За да бъде Божанков лидер на великотърновската листа на Българска социалистическа партия, управлението на партията напролет на 2021 година се наложи над локалната партийна организация и червени кметове, които държаха лидерка на листата да бъде Весела Лечева. " Позитано " 20 надви изключеният в този момент от ПГ Божанков да бъде лидер, а Лечева се отхвърли въобще от присъединяване в изборите. Впоследствие тя стана длъжностен министър на спорта.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР