БСП внесе в НС четвъртия вот на недоверие към правителството

...
БСП внесе в НС четвъртия вот на недоверие към правителството
Коментари Харесай

БСП внесе четвърти вот на недоверие към кабинета

БСП внесе в Народно събрание четвъртия избор на съмнение към държавното управление за неуспех в политиката по околната среда и водите. Мoтивите на вота са събрани в 40 страници. " Няма обаче по-силни претекстове от това, че половин милион българи са на режим на водата и има сериозна заплаха това число да пораства. Дишаме от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в бунище за отпадъци освен от Европа, само че и от третия свят ", акцентира председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя означи, че в случай че социалистите не бяха сложили тематиката пред обществото, доста от нещата, които последваха, нямаше да се случат. Нинова счита подхванатите от ръководещите ограничения за краткотрайни и палиативни, " гасене на пожари " за понижаване на публичното напрежение. Резултатите от вота ще покажат кой желае промяна на ръководството и кой употребява обстановката за персонални и партийни облаги на гърба на продължаващия геноцид, безапелационна бе Нинова.

Социалистите разискаха вота с представители на АБВ и " Движение 21 ". Зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков дефинира срещите като потребни, левицата е получила поддръжка за вота. Консултациите не престават с други партии и политически придвижвания, както и с всеки, който желае да способства за намиране на решения.

" Дебатът по вота на съмнение на Българска социалистическа партия би трябвало да излезе отвън Народното събрание. Посланията ни би трябвало да бъдат аргументирани, стимулирани и обществото да разбере, че има опция, която е в положение да даде различен модел на ръководство ", съобщи водачът на АБВ Румен Петков. Зам.-председателят на " Движение 21 " Данаил Георгиев приветства самодейността за обмяна на отзиви и изрази отрицателната си оценка за ръководството на ГЕРБ.

Веднага след внасянето на вота, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков разгласи, че той цели политическа неустойчивост и суматоха. Гербаджията се закани ръководещата коалиция да довърши мандата си. Според него отвън обединението имало задоволително рационални други депутати, които съзнавали, че вероятно рухване на кабинета щяло да докара до нови въпросителни и да сложи под опасност бързото разрешаване на водната рецесия в Перник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР