БСП върна на президента третия мандат за съставяне на правителство.

...
БСП върна на президента третия мандат за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

БСП върна неизпълнен третия мандат, Радев призова НС да реши проблема с шефа на КЕВР още днес

БСП върна на президента третия мандат за сформиране на държавно управление. До тази развръзка се стигна, откакто през вчерашния ден Народното събрание неодобрява взаимната управническа стратегия на Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия.

" Парламентарната група постави всички вероятни старания в границите на 47-ото Народно събрание да бъде формирано държавно управление. Съставихме управническа стратегия, само че за жалост Има Такъв Народ отдръпна поддръжката от законодателната стратегия, която през вчерашния ден беше свалена от дневния ред на българския парламент. Българска социалистическа партия взе решение да не уточни претендент за министър -председател и връщаме мандата като несбъднат ", съобщи Георги Свиленски, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".



Румен Радев поздрави Българска социалистическа партия за положените старания. Заяви обаче, че дружно с неизпълнения мандат ръководещата коалициия завещава безпорядък в енергетиката, който може да прерасне в колапс.

Радев употребява случая да се обърна към народните представители за отговорност и намиране на решение за ръководител на КЕВР, по опция още през днешния ден.

Призова триумф на политиците на идните парламентарни избори.

По мотив апела на президента Корнелия Нинова съобщи, че са положили всички старания.

Българска социалистическа партия връща мандата на президента Румен Радев откакто през вчерашния ден с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ точката с управническата стратегия, импортирана от Корнелия Нинова, беше извадена от дневния ред на Народно събрание. Това значи, че предстоят избори.

Президентът следва да разпусне Народното събрание, да дефинира дата за предварителни избори и да назначи за четвърти път служебно държавно управление. В взаимозависимост от това по кое време ще бъде преустановен животът на 47-ото Народно събрание зависи и по кое време ще бъде датата на изборите.

2 октомври е първата допустима дата при положение, че президентът разпусне в края на месеца сегашния парламент. В случай, че президентът реши да удължи с още една седмица работата на депутатите - датата е 9 октомври. Ако Румен Радев реши да се съобрази с първичната концепция на Българска социалистическа партия Народното събрание да работи до 15-ти август - то тогава ще гласуваме на 16 октомври.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР