БСП в най-скоро време трябва да започне изготвянето на платформи

...
БСП в най-скоро време трябва да започне изготвянето на платформи
Коментари Харесай

Нинова: Тръгваме към парламентарни избори, ние сме алтернативата


Българска социалистическа партия в най-скоро време би трябвало да стартира правенето на платформи и послания, както и организация за спечелването на парламентарните избори. Това разгласи Корнелия Нинова пред ченовете на Националния съвет.

Ще предложа във допустимо най-кратък период още веднъж да се съберем, с цел да задвижим оперативно работата и да отворим процеса по образуването на регионалните препоръки и с това да приключим цялостния цикъл на отчетно-изборната акция.

Всичко това, което вършим в последните месеци, и ни следва в идващите да вършим е в една извънредно динамична политическа среда. Виждате, че нещата се трансформират бързо. Че сме на прага на избори, предварителни или постоянно, само че въпреки всичко би трябвало да сме подготвени, че към този момент сме в предизборна акция. И освен да формираме своите органи, само че и да стартираме подготовка по образуване на политическа стратегия, на послания, на платформа и организация за провеждането на парламентарните избори за тяхното продобиване, безапелационна бе тя.

Лидерът на левицата бе безапелационна – точно Българска социалистическа партия е алтернативата на настоящия модел на ръководство. Тя отхвърли всевъзможни опити да се разяснява, че Българска социалистическа партия се е договорила с ГЕРБ и с Бойко Борисо. Според нея това това се прави съзнателно, с цел да се отнеме алтернативността на Българска социалистическа партия, градена с доста труд, доста старания и доста жертви в последните четири години.

Обръщам ви внимание на следното - от всички представители, единствени ние за тези четири години отказахме да влезем в държавното управление на Борисов. Отказахме постове. Отказахме всевъзможни оферти. Затова през днешния ден ние имаме право да претендираме, че сме достоверната опция и аз ви приканвам - на всяко място, във всяко присъединяване, във всеки диалог, разбивайте тази неистина с обстоятелства. Факти от миналите четири години -отказ да влезем в държавното управление, пет вота на съмнение, пет различни бюджета с различни политики, наши протести- Бузлужда, 1 май, митингът пред Министерски съвет, изброи Нинова.

Тя опроверга и друго изказване - че Българска социалистическа партия се е договорила с Борисов, тъй като не излизала на митингите и крепяла кворума. В това изречение се съдържат три неистини. Парламентарната група не влиза в пленарна зала и не се записва за съвещание. Първата неистина - че крепим кворума. Втора неистина - Българска социалистическа партия не поддържа и не взе участие в митинга. Първи декларирахме поддръжка за митинга. В първия ден на влизането на прокуратурата в президентството цялата парламентарна група бяхме пред президентството. И от този момент до ден сегашен, всеки ден, над 90 дни, има наши участници. Депутатите в София са всеки ден на митинга. Софийската организация е всеки ден на митинга. А вие знаете, че наши членове се включват и по места в митинга. И през днешния ден, в позицията, която ви предлагаме за резолюцията на Екологичен потенциал, още веднъж ще изразим поддръжката си за тези митинги. Това са обстоятелства, които би трябвало да се акцентират на всички места, с цел да не допуснем новата опорна точка да стане мантра, която да се внася в публичното мнение и да разрушава нашата алтернативност, безапелационна бе Нинова.

И добави, че партията не взе участие в матемакически формули за бъдещия парламент. А взе участие в правенето на политика. С политики, с проект, с ограничения. Не съм чула никой от водачите на другите партии и тези, които се готвят да влизат в Народното събрание и броят депутатите, да кажат защо ще влизат в Народното събрание. На всяко място би трябвало да насочваме това предизвикателство към тях, с цел да върнем политиката в нормалността. Ще забележим народа какъв брой от нас ще изпрати там, кажете какво ще вършим с страната - по какъв начин ще променим това положение, до което ни докара Борисов, по какъв начин ще върнем разделянето на управляващите, по какъв начин ще върнем силата на парламентарната република, по какъв начин ще има господство на закона. Кажете кой от вас е склонен да преизчислим всички пенсии или да се отстрани комерсиалния статут на лечебните заведения. Или да се заемем с високи технологии и цифрово обучение. Какво ще вършим в земеделието, какво ще вършим във ВиК бранша, по кое време ще почистим България от сметището, в което ни трансформира Борисов? Това е същинският диалог за бъдещия формат на Народното събрание и бъдещите обединения - а не механичния общ брой цифри, заключи Нинова.

Тя се обърна към членовете на Народно събрание с думите: „ В идващите седмици ни следва да формираме нашите стратегия и послания, да побързаме с тях и да излезем доста съществено и отговорно пред българския народ с безапелационна поръчка какво предлагаме. Те да са доста ясни, съответни и вероятни - без да обещаваме популистки неща. Защото в идващия мандат ще би трябвало да ги изпълняваме. Вярвам, че Българска социалистическа партия ще взе участие в ръководството и през днешния ден би трябвало да сме доста открити и доста почтени с българския народ какво можем да създадем и какво не можем. Да дадем тази безапелационна поръчка, да си стегнем партията и да тръгнем в този курс за парламентарни избори “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР