БСП свиква днес своя 49-и конгрес, който ще се проведе

...
БСП свиква днес своя 49-и конгрес, който ще се проведе
Коментари Харесай

БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Българска социалистическа партия привиква през днешния ден своя 49-и конгрес, който ще се организира в Зала 1 на НДК. На него социалистите ще вземат решение дали да бъде призната оставката на водача на партията Корнелия Нинова. Конгресът се чака да бъде и тест за настройките на членовете на Българска социалистическа партия.

Висшият партиен конгрес ще заседава след загубата на Българска социалистическа партия на европейските избори, поради която Корнелия Нинова подаде оставка, само че направи поръчка, че желае да се яви на избори за ръководител на партията, в които да вземат участие всички - близо 100 000 членове.

Лидерът на Българска социалистическа партия загатна, че не може да се предвижда изходът от днешния конгрес и изненади може да има:

" Аз не си падам по сюжети. Питайте сценаристите, които са ви го показали този сюжет в лицето на господин Станишев. Не ме занимавайте със сюжети. Подала съм я. Конгресът има дневен ред. Ще реши по какъв начин да действаме от тук нататък ".

Очаква се конгресът да установи оставката на Нинова и да даде начало за предварителни избори за водач, които да са по новите правила, директно - от всички членове на партията. След това по-тясното управление - Националният съвет на Българска социалистическа партия, би трябвало да одобри разпоредбите, по които да се проведат изборите, както и да избере краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител, който по Устав може да бъде един от четиримата ѝ заместници.

Очаква се и политически отчет на Националния съвет, който ще очертае резултатите от изборите и ще показа дилемите на Българска социалистическа партия за присъединяване им в идните избори за локална власт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР