БСП ще предложи създаването на комисия, която да контролира и

...
БСП ще предложи създаването на комисия, която да контролира и
Коментари Харесай

Комисия за контрол на изразходваните средства за борба с COVID-19 искат от БСП


Българска социалистическа партия ще предложи основаването на комисия, която да управлява и прави мониторинг на разходваните обществени средства по отношение на Covid 19. В българските жители не би трябвало да остава и капка подозрение, че средствата ще бъдат разпределени съответно и по предопределение. Това сподели след съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия зам.-председателят Кирил Добрев. Видяхме, че подхванатите медицински ограничения на този стадий правят немалка работа. Факт е, че България е със относително по-ниски равнища на заболяемост от Covid 19 спрямо другите европейски страни и това е добре. Сега, обаче най-важното, което би трябвало да бъде съобразено, са превантивните дейности, които страната би трябвало да предприеме, с цел да посрещнем готови възможна последваща рецесия при започване на есента, предизвести Добрев.

Предложението на левицата е 30% от публичния запас, който ще бъде провиснал за възобновяване на стопанската система, след прекосяването на рецесията, да бъде даден за прилагане в общините по преценка на кметовете. Това ще даде опция този запас да бъде разпределен по най-хубавия и съответен метод, съгласно потребностите на всяка община, съобразено със характерните й потребности. Според Кирил Добрев рецесията е посочила и огромна част от проблемите в региона на опазването на здравето и най-много положението на общинските лечебни заведения и незабавни центрове.

Наложително е да бъде създаден вид, в който са планувани незабавни звена във всяка една общинска болница, които да са фокусирани единствено върху Covid 19, съобщи още Добрев. По думите му е належащо и особено внимание на затворените от страната браншове, които нямат опция да се употребяват от мярката 60:40, както и към хората. Трябва да се намерения за еднократна безплатна помощ в тези браншове и към хората, които нямат опция да се възползват от стратегиите и средствата, отпускани от бюрата по труда, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР