БСП ще предложи на коалиционните партньори конкретни решения по най-наболелите

...
БСП ще предложи на коалиционните партньори конкретни решения по най-наболелите
Коментари Харесай

БСП предлага решения на най-наболелите теми

БСП ще предложи на съдружните сътрудници съответни решения по най-наболелите тематики. Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е изпратила писмо до водачите на партиите в ръководещата коалиция Кирил Петков и Асен Василев от " Продължаваме промяната ", до Станислав Трифонов от Има Такъв Народ и до Христо Иванов и Атанас Атанасов от " Демократична България ", в което упорства за привикване на препоръките по стопанска система, финанси и обществена политика към обединението. Целта на срещата е да бъдат разисквани растежът на цените, растящата инфлация, обедняването, усложненията пред компаниите и рисковете пред българската стопанска система.
Този ангажимент Нинова пое по време на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия на 9 април. Тогава тя разгласи, че се готвят оферти към съдружните сътрудници за взимане на съответни ограничения за излизане от рецесията. Пред пленума Нинова съобщи, че може да се разполага с сред 2,5 и 3 милиарда лева за актуализацията на бюджета. Българска социалистическа партия предлага контролиране на цените посредством налагането на таван на някои от тях и компенсиране на производителите през основаването на финансов фонд. Социалистите оферират диференциран Данък добавена стойност на контролираните цени, въвеждане на необлагаем най-малко до 780 лева, промени в Закона за корпоративното облагане и облагане на свръхпечалбите на енергийните държавни и частни сдружения. Българска социалистическа партия продължава да упорства за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход.
Темата за актуализацията на бюджета и за ограниченията, които държавното управление би трябвало да предприеме, с цел да помогне на хората, беше дискутирана и на среща на депутата от " Българска социалистическа партия за Блъгария " Веска Ненчева с актива на левицата в община Раковски. Участниците в диалога правят оценка позитивно резултатите от първите 100 дни ръководство на кабинета и дават висока оценка на излъчените от Българска социалистическа партия министри.
" Правителството съумя в доста тежка обстановка на няколко рецесии да преведе страната през най-тежките зимни месеци сполучливо. Чрез наложения мораториум на цените на силата за битовите консуматори, посредством обезщетенията и поддръжката за бизнеса, с установяване на 250 лева, а в този момент към този момент 300 лева отплата за мегаватчас, с мярката 60/40 ", съобщи Ненчева пред социалистите. Тя напомни, че държавното управление през тези месеци организира борба с опитите да се спекулира безусловно безпричинно с цените, като обезпечи поддръжка за обществено слаби и енергийно небогати.
За нас, като социалистическа партия, извънредно значимо беше реализирането на обществени политики, за които се борим от години, акцентира Ненчева. Тя напомни увеличението на майчинството, на детските надбавки, безплатните детски градини, повишението на сумата на ваучерите за храна от 80 лева на 200 лева, увеличението на компенсацията за безработица от 12 лева на 18 лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР