БСП ще подкрепи Доклада на кмета Йорданка Фандъкова за увеличение

...
БСП ще подкрепи Доклада на кмета Йорданка Фандъкова за увеличение
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи мерките на Фандъкова, ако заплатите на шофьорите се вдигнат с още 100 лв. през юни

БСП ще поддържа Доклада на кмета Йорданка Фандъкова за нарастване на главните заплати на водачите на 1150 лв. единствено против гаранция, че ще има последващо покачване на възнагражденията на работещите в столичния превоз през юни или септември.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов след края на траялите близо три часа разногласия и диспути сред членовете на Комисията по превоз и туризъм и представители на протестиращите водачи.

Той предложи в Доклада на кмета Йорданка Фандъкова да бъде прибавен текст, с който тя поема уговорката, че при актуализацията на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура на 6-месечието и/или на 9-месечието ще бъдат отделени средства за ново нарастване на заплатите и главната ще стигне до 1250 лв.. Това предложение беше отхвърлено, а представителите на водачите напуснаха залата ядосани и със закани, че митингите ще продължат. Предвид бурните освирквания на събралите се пред входа на Столична община протестиращи водачи, Андрей Иванов от ГЕРБ стигна до концепцията, че предлагането на Калоян Паргов може да бъде признато като решение на Комисията по превоз и туризъм. При последвалото гласоподаване всички членове бяха " За ".

" На съвещанието на Комисията се въздържах от поддръжка на Доклада на кмета Фандъкова, тъй като не чух да са задоволени от предложенията в него работещите, които ни потърсиха за помощ от името на всичките над 1200 протестиращи, разяснява Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм. Но в случай че на сесията в четвъртък, Общинският съвет удостовери признатото от Комисията по превоз решение при актуализацията на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура на 6-месечието и/или на 9-месечието да бъдат отделени средства за ново нарастване на заплатите и главната да стигне до 1250 лв., Българска социалистическа партия ще поддържа Доклада на кмета. При това състояние ние ще считаме, че този Доклад е първа стъпка, която сигурно ще докара след себе си и втора в границите на този политически ангажимент и воля, които кметът Фандъкова ще поеме ".

Калоян Паргов означи, че работата на водачите в градския превоз по никакъв метод не трябва да бъде подценявана. " Тези хора носят голяма отговорност за живота на хиляди жители, които транспортират всеки ден и в случай че не са задоволени от заплащането, в случай че работят под стрес, те са опасност за нашата сигурност, разяснява още той. - Управляващите в София са длъжни да създадат всичко допустимо най-малко в този бранш нещата да се подредят. Инвестициите в транспортни средства са нещо положително, само че е доста значимо и работещите да бъдат задоволени ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР