БСП ще изготви и внесе алтернативен Бюджет 2020 с акцент

...
БСП ще изготви и внесе алтернативен Бюджет 2020 с акцент
Коментари Харесай

БСП внася алтернативен бюджет

БСП ще изготви и внесе различен Бюджет 2020 с акцент върху неравенствата, приходите и демографската рецесия. " Това значи преизчисляване на пенсии, промени в данъчните закони, съпътстващи бюджета, помощите за младите фамилии и деца, слагане на въпроса за здравната промяна с акцент общински и държавни лечебни заведения, общинско и държавно опазване на здравето ", съобщи в политическия си отчет пред Националния съвет ръководителят Корнeлия Нинова. (целият текст на duma.bg)

" Продължават да се нарушават правата на служащите. Очакваме нови митинги на медицинските сестри за хонорари, за ексклузивен труд, за условия на работа. Увеличават се и неравенствата. Национален статистически институт изнесе данни за нови 90 милионери от България, а близо 2 млн. българи живеят под прага на беднотия. Ще сложим тези проблеми доста остро пред ръководещите ", акцентира Нинова.

Българска социалистическа партия ще упорства за промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс като изразител на позиция по тематика престъпност, възприятие за правдивост и ненаказаност. " Изборът на основен прокурор провокира разногласия и разнообразни отзиви. Нашата позиция е да заложим кардинални промени в правосъдната система, а не обсъждаме личността на претендентите за върховен пост в нея ", разясни Нинова. Социалистите внасят оферти за налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор. Според тях разделянето на Висш съдебен съвет на прокурорска и съдийска квота е неточност. " Двете лобита се скараха кой да оглави модела, който те дружно измислиха и би трябвало да си носят отговорност за това. На дневен ред стои извънредно значимият и потулван въпрос за двамата български европейски прокурори. Няма правила, няма процедура, няма механизъм, по който те да бъдат определени, и ние ще внесем нашите оферти ", означи Нинова.

Освен данъчните закони и бюджета, Българска социалистическа партия ще предложи ред и правила в харченето на държавните пари с постановления на Министерски съвет без позволение на Народно събрание. Още при започване на този сезон социалистите още веднъж да постават въпроса за Закона за обществените финанси.

" Ще работим за действителна децентрализация на локалната власт и ще настояваме част от налозите, събрани от общините, да остават там и да са разполагаем на жителите им. Платформата ни за локалния избор и уговорките, с които ще излезем пред хората през октомври, ще получат действителен облик посредством законодателните ни начинания. Така ще покажем цялост и единност на държавна политика и локална акция, ще излъчим безапелационна опция на досегашното статукво ", безапелационна е Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че Българска социалистическа партия ще се записва за локалния избор на следващия ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР