БСП се бори с мафиотско-олигархичния модел и задкулисието в политиката,

...
БСП се бори с мафиотско-олигархичния модел и задкулисието в политиката,
Коментари Харесай

Нинова: Борим се със задкулисието вече 4 години


Българска социалистическа партия се бори с мафиотско-олигархичния модел и задкулисието в политиката, акцентира водачът на партията Корнелия Нинова в изявление за БНР.

От 4 години се борим и го потвърждаваме с образци. Един от образците е казусът с нашите сигнали за корупция в строителството на автомагистрали. Тогава цялата система скочи против нас, дори строителните компании докараха техниката си в София и заплашиха, че ще блокират опозицията да не влиза в Народното събрание, напомни Нинова.

Тя бе безапелационна, че държавното управление не може да се оправи със задаващата се икономическа и обществена рецесия. Левицата желае предварителни избори и се готви за такива. Властта има упоритост да изкара мандата си до дъно. Това са ходове за печелене на време и усмиряване на напрежение. Оставането им на власт всеки ден е пагубно за България. Искаме оставка и предварителни избори, сподели Нинова. По думите й Българска социалистическа партия е посочила разнообразни способи за опозиционни дейности – парламентарни и извънпарламентарни. Тя посочи, че парламентарната група на левицата еинициирала пет вота на съмнение, като по този метод поредно е показвала отношение към държавно управление и модела на ръководство. Като извънпарламентарни дейности, Нинова уточни, че от Българска социалистическа партия са подкрепилипротестите на хората, взели участие са в тях, само че и са организирали собствен личен митинг-протест с апели за оставка.Следваме си нашия път, в заприказва и подмолни сделки не участваме, безапелационна бе тя.

Нинова акцентира, че за тези 4 години Българска социалистическа партия е посочила сериозна поредност, изключително в подтекста на днешните събития, на битката с мафиотско-олигархичния модел и задкулисието: Тя напомни и случая с умъртвяването на животните в Странджа, когато още веднъж левицата е застанала на страната на хората. Отново цялата система скочи против нас. Минахме от шегите за козичките на баба Дора до сериозните обвинявания, че вършим прелом в страната. И тогава бяхме сами в тази борба. Радвам се, че и нашите старания способстваха за това хората да се освободят от страха и да излязат да желаят свободата си. Така че нямам терзание по отношение на политиките, които сме водили в последните 4 години. И те дават резултат, сподели още тя”.

Различни политически сили с разнообразни стратегии, както и хора, които нямат политическа принадлежност, упорстват за оставката на държавното управление. Според социологически данни, 50 % от българите упорстват за оставка, подсети водачът на Българска социалистическа партия. Нинова обърна внимание, че за 10 години хората са се нагледали на непоследователността на Борисов – заран взема решение едно, по обяд друго, вечерта- трето.

Лидерът на левицата разяснява, че хората на митинга са многоразлични-възрастово, професионално и по политически убеждения. Най-важното е, че хората са свободни, не се опасяват, излизат, приказват и изискват. Изискват неща, които са общи за всички ни. Върховенството на закона е общо, битката с корупцията, правовата страна, разделянето на управляващите - това визира всички българи.Хората имат предпочитание за непоклатимост и за гарантиране на бъдещето, акцентира Корнелия Нинова.

По отношение на настояването на левицата за привикване на изключително съвещание на Народното събрание, Нинова съобщи, че разполага само с неофициална информация, че това ще се случи в четвъртък, когато е крайният законов период, само че към момента няма формален отговор от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Нинова показа, че от обиколките си по странатае открила, че партията е в доста огромна степен подготвена да гласоподава на вътрешнопартийния избор.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР