БСП призова правителството да спре с импровизациите във външната политика

...
БСП призова правителството да спре с импровизациите във външната политика
Коментари Харесай

От БСП с критики към правителството за импровизации във външната политика

БСП прикани държавното управление да спре с " импровизациите във външната политика на България ". Позицията на партията изрази националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин пред публицисти, съобщи " Фокус ".
От Българска социалистическа партия приканиха да се води една уравновесена политика и да не се прави оттегляне от националните цели на България.
Вигенин дефинира изявлението на премиера Бойко Борисов за Шенген като непремерено. " България има потребност от присъединението в Шенген. Искам да кажа на стотиците хиляди български жители, които висяха на опашки по българо-гръцката граница през това лято, че в случай че България беше в Шенген, нямаше да има гранична инспекция на границата сред България и Гърция.
Това единствено по себе си е съображение да считаме, че сходни изказвания на Борисов, а посредством него и на българското държавно управление са в несъгласие на ползите на българските жители ", съобщи още Вигенин.
Той изрази терзание и по различен въпрос. " Неочаквано ненужната, бихме споделили нападателната позиция на Министерство на външните работи по отношение на една самодейност на посолството на Руската федерация. Министерството на Външните работи посредством тази позиция в действителност сложи под въпрос, да не кажем, че отхвърля ролята на Русия в успеха над нацизма във Втората международна война.
Съчетано с обстоятелството, че нито държавното управление, нито Министерство на външните работи по някакъв метод си направиха труда да отбележат началото на Втората международна война преди три дни, ни кара да си задаваме избрани въпроси. В каква тенденция на политиката се води и това не значи ли по някакъв метод оправдаване на закононарушенията на нацизма ", добави още Вигенин.
Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че това изказване на Външното министерство е в несъгласие с различен приоритет на България, демонстриран в предходните месеци и от държавното управление, във връзка с нормализирането на връзки с Руската федерация. Според него това може да докара до усложняване на реализацията на огромните енергийни планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР