БСП предлага да се създаде Държавна агенция Гражданска защита“, в

...
БСП предлага да се създаде Държавна агенция Гражданска защита“, в
Коментари Харесай

БСП предлага пожарната безопасност и тел. 112 да се обединят в Държавна агенция „Гражданска защита“

БСП предлага да се сътвори Държавна организация „ Гражданска отбрана “, в която да влязат Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, откакто бъде извадена от структурата на Министерство на вътрешните работи и Единната система за незабавни повиквания 112. Идеята ще се разисква с съдружните сътрудници, управлението на Министерство на вътрешните работи, синдикатите и с „ Пожарна сигурност “, посочи депутатът Бойко Клечков:

„ Предложението ни е тази държавна организация да бъде към Министерски съвет и подчинена на министър-председателя. На всички чиновници, преминаващи в държавната организация, ще бъде непокътната категорията труд, присъден сан, хонорари, полагащи им се компенсации и други обществени придобивки “.

Новата организация ще бъде приемник на архивите, активите и пасивите на Дирекцията за пожарна сигурност и националната система 112.

Българска социалистическа партия още няма единна позиция дали Министерство на вътрешните работи болничното заведение също би трябвало да бъде изведена от структурата на вътрешното министерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР