БСП поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента. Социалистите

...
БСП поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента. Социалистите
Коментари Харесай

БСП настоя Борисов да се появи в парламента

БСП изиска министър председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание. Социалистите упорстват Борисов да даде пояснения за оставката на проф. Николай Петров и назначението на Кирил Ананиев за здравен министър.

От парламентарната естрада аленият народен представител Филип Попов съобщи, че министър-председателят би трябвало да изясни рокадата в кабинета. Попов изиска преустановяване на пленарното съвещание до появяването на премиера. След гласоподаване обаче това предложение беше отхвърлено.

На собствен ред ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев увери, че ще осведоми за настояванията на опозицията Борисов, който сега взе участие в съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Главчев посочи, че съветът преглежда план на обновена тактика за националната сигурност и това е повода за отсъствието на министър-председателя от пленарната зала.

Попов обаче запита какъв е този съвет в случай, че министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на защитата Красимир Каракачанов са в Народното събрание.

По-рано от държавната пресслужба прецизираха, че обновената тактика за националната сигурност ще бъде утвърдена и импортирана за гласоподаване в Народното събрание в отговор на мнение от Консултативния съвет за националната сигурност при президента Румен Радев от 30 май.

Въпросът е ще се появи ли Борисов в Народното събрание, с цел да отбрани оставката на Николай Петров и кандидатурата на Кирил Ананиев.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР