БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със

...
БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП се готви задълбочено за решаване на проблемите на хората. Дано и другите партии го направят |

БСП поема своята отговорност към българските жители. Готови сме със законодателни начинания, които сме заложили в своя проект за първите 100 дни ръководство, както и средносрочни и дълготрайни ограничения, които са заложени в бюджета за 2022 година, разгласи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 23-МИР София пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че още през цялото време бъдещото държавно управление ще бъде подложено на напън от две страни – интернационален и вътрешен. Международният ще бъде по линията на приемането на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Проданов акцентира, че Българска социалистическа партия е „ за “ това, само че откакто бъдат изпълнени всички условия, които има по контракт Северна Македония към нас. Социалистът разяснява, че левицата желае да разбере позицията на всички партии, участващи в изборния развой по този въпрос, тъй като остава чувството, че някои партии единствено гласно споделят позицията на левицата, само че не е по този начин.

" Българските жители имат право да знаят, с цел да не се окаже измамен някой след изборите ", безапелационен бе той.

За вътрешния напън Проданов изясни, че ще бъде обвързван със обществените безредици в резултат на високата инфлация, повишаващите се цени.

Като предпочитани ограничения, които левицата ще предложи, Проданов уточни – 200 kWh сила за енергийно бедните фамилии, преразпределение на свръхпечалбите на производителите и търговците на ток; понижаване от 20 на 9% на Данък добавена стойност за производителите и търговците на сила, както и на храните в дребната потребителска кошница. По думите му не би трябвало да забравяме, че от 01.01.2022 година и битовите консуматори ще излязат на свободния пазар.

" Ако не бъдат подхванати ограничения, с цел да се отсрочи тази дата и да се възстановява ситуацията, не ми се мисли за каква обществена рецесия ще става въпрос ", предизвести социалистът.

Той акцентира, че левицата ще търси консенсус в идващия парламент за отсрочване на тази дата. Според него протичащото се сега с цените на тока ясно демонстрира, че приказките за реализиране на леви резултати с десни ограничения не е правилно.

" Излизането на свободния пазар е дясна мярка, само че със протичащото се в този момент виждаме, че няма по какъв начин да се стигне до ляв резултат ", добави Проданов. Той опроверга думите, че „ Няма ляво, няма дясно “: „ Ние сме лява партия и предлагаме леви решения, рационалните решения. Ще се опитаме в тази акция да убедим хората, че нашите решения са работещите, рационалните, верните с номер 33 в бюлетината “, сподели още социалистът.

На въпрос за политиките на левицата за младежите Проданов уточни – приходите от труд на лица до 26-годишна възраст да не се таксуват с данък; за всяко 2-ро и 3-то дете по 6 500 лева еднократна помощ; фамилно подоходно облагане – за всяко дете да се приспадат 550 лева от налога на единия работещ родител.

Христо Проданов означи, че Българска социалистическа партия се бори да повиши доверието на българите и у нас, и в чужбина. „ Доказахме и в 45-то, и в 46-то Народно заседание, че Българска социалистическа партия е сериозната, диалогичната и рационалната партия, която знае какво желае и по какъв начин да го реализира “, изясни той и напомни, че левицата е провела редица срещи със синдикати, браншови организации, работодатели за сформиране на ограниченията, с които се явява пред българските жители.

" Обсъдихме с всички тях предлаганите ограничения, с цел да има огромна социална поддръжка, тъй като периодите, в които ще би трябвало да бъдат задействани и прилагани тези ограничения ще бъдат доста дребни ", акцентира социалистът. По думите му, в случай че Народното събрание се образува към 25.12.2021 година, нужни са 10 дни за сформиране на комисии и се стига към 5.12.2021г.

" До края на годината ще би трябвало да се вземат ограничения и да се одобри бюджет 2022 година Осъзнавайки сериозността на обстановката Българска социалистическа партия се приготвя извънредно задълбочено за старта на 47-то Народно заседание. Дано сътрудниците, които се афишират за смяна, да създадат същото “, разяснява той. Социалистът акцентира, че Българска социалистическа партия е потвърдила своята роля като единствена партия, която 12 години се е борила със статуквото и на площада и в Народното събрание.

На въпрос за „ зеления серитикат “ Проданов съобщи, че Българска социалистическа партия от началото на COVID-кризата има поредна позиция. „ Когато е мъчно би трябвало да има правила – при каква заболеваемост и при каква смъртност какво ще се случва, тъй че хората да са наясно “. По дмите му прави усещане едно известие отпреди три дни за една от скандинавските страни, че от 01.11.2021 година вкарва „ зелен документ “. „ Правителството 15 дни по-рано предизвестява хората какво ги чака “, акцентира той. Социалистът съобщи, че Българска социалистическа партия не прави разлика дали министърът се споделя Ангелов или Кацаров, а държи на политиките, които се организират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР