БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със ...

БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със

Христо Проданов: БСП се готви задълбочено за решаване на проблемите на хората. Дано и другите партии го направят |

БСП поема своята вина към българските жители . Готови сме със законодателни начинания , които сме заложили в своя проект за първите 100 дни ръководство , както и средносрочни и дълготрайни ограничения , които са заложени в бюджета за 2022 година , обяви лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 23-МИР София пред Българска национална телевизия .

Той изясни , че още през цялото време бъдещото държавно управление ще бъде подложено на напън от две страни – интернационален и вътрешен. Международният ще бъде по линията на приемането на Република Северна Македония в Европейски съюз . Проданов акцентира , че Българска социалистическа партия е „ за “ това, само че откакто бъдат изпълнени всички изисквания , които има по контракт Северна Македония към нас. Социалистът разяснява , че левицата желае да разбере позицията на всички партии, участващи в изборния развой по този казус , тъй като остава чувството , че някои партии единствено гласно споделят позицията на левицата, само че не е по този начин .

" Българските жители имат право да знаят, с цел да не се окаже измамен някой след изборите " , безапелационен бе той.

За вътрешния напън Проданов изясни , че ще бъде обвързван със обществените безредици в резултат на високата инфлация, повишаващите се цени.

Като предпочитани ограничения , които левицата ще оферира , Проданов уточни – 200 kWh енергия за енергийно бедните фамилии , преразпределение на свръхпечалбите на производителите и търговците на ток; понижаване от 20 на 9% на Данък добавена стойност за производителите и търговците на енергия, както и на храните в малката потребителска кошница. По думите му не би трябвало да забравяме, че от 01.01.2022 година и битовите консуматори ще излязат на свободния маркет .

" Ако не бъдат подхванати ограничения , с цел да се отсрочи тази дата и да се нормализира ситуацията , не ми се мисли за каква обществена рецесия ще става казус " , предизвести социалистът.

Той акцентира , че левицата ще търси консенсус в следващия парламент за отсрочване на тази дата. Според него случващото се сега с стойностите на катарама ясно посочва , че приказките за реализиране на леви резултати с десни ограничения не е правилно .

" Излизането на свободния маркет е дясна мярка, само че със случващото се в този момент виждаме, че няма по какъв начин да се стигне до ляв резултат " , добави Проданов. Той опроверга думите, че „ Няма ляво, няма дясно “: „ Ние сме лява партия и предлагаме леви решавания , рационалните решавания . Ще се опитаме в тази акция да убедим хората, че нашите решавания са работещите, рационалните , верните с номер 33 в бюлетината “, сподели още социалистът.

На казус за политиките на левицата за младежите Проданов уточни – приходите от труд на лица до 26-годишна възраст да не се облагат с данък; за всяко 2-ро и 3-то дете по 6 500 лева еднократна помощ; фамилно подоходно облагане – за всяко дете да се приспадат 550 лева от налога на единия работещ родител.

Христо Проданов означи , че Българска социалистическа партия се бори да покачи доверието на българите и у нас, и в чужбина. „ Доказахме и в 45-то, и в 46-то Народно заседание , че Българска социалистическа партия е сериозната, диалогичната и рационалната партия, която знае какво желае и по какъв начин да го реализира “, изясни той и напомни , че левицата е провела редица срещи със синдикати, браншови организации, работодатели за сформиране на ограниченията , с които се явява пред българските жители .

" Обсъдихме с всички тях предлаганите ограничения , с цел да има огромна социална поддръжка , тъй като периодите , в които ще би трябвало да бъдат задействани и прилагани тези ограничения ще бъдат доста малки " , акцентира социалистът. По думите му, в случай че Народното заседание се образува към 25.12.2021 година , нужни са 10 дни за сформиране на комисии и се стига към 5.12.2021г.

" До края на годината ще би трябвало да се вземат ограничения и да се одобри бюджет 2022 година Осъзнавайки сериозността на позицията Българска социалистическа партия се приготвя извънредно задълбочено за старта на 47-то Народно заседание . Дано сътрудниците , които се афишират за смяна , да направят същото “, разяснява той. Социалистът акцентира , че Българска социалистическа партия е доказала своята функция като единствена партия, която 12 години се е борила със статуквото и на площада и в Народното събрание .

На казус за „ зеления серитикат “ Проданов съобщи , че Българска социалистическа партия от началото на Коронавирус - рецесията има поредна позиция. „ Когато е мъчно би трябвало да има разпоредби – при каква заболеваемост и при каква смъртност какво ще се случва, тъй че хората да са наясно “. По дмите му прави усещане едно известие отпреди три дни за една от скандинавските страни , че от 01.11.2021 година вкарва „ зелен документ “. „ Правителството 15 дни по-рано предизвестява хората какво ги чака “, акцентира той. Социалистът съобщи , че Българска социалистическа партия не прави разлика наистина ли министърът се споделя Ангелов или Кацаров, а държи на политиките, които се организират .

Източник: offnews.bg