БСП не настоява за третия мандат, но заявихме, че ако

...
БСП не настоява за третия мандат, но заявихме, че ако
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП не настоява за третия мандат

БСП не упорства за третия мандат, само че декларирахме, че в случай че пристигна при нас по волята на президента, че имаме подготвеност за разлика от първия път. Toва съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в утринния блок Българска национална телевизия.

По думите на Нинова алените ще се движат по естествения политически път, в случай че получат третия мандат. Социалистите биха поканили служебни министри от служебния кабинет, в случай че получат третия мандат. Нека да се съсредоточим върху диалозите за първия мандат, моли Нинова.
 Нинова за поканата на Има Такъв Народ към Движение за права и свободи: Странен завой Нинова за поканата на Има Такъв Народ към Движение за права и свободи: Странен завой
Някакъв чудноват завой. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира поръчката на партията на Слави Трифонов " ИТН ", че ще вод...

Според Изпълнителното бюро на партията първо би трябвало да мине първата среща с Има Такъв Народ, с цел да се чуе тяхното предложение, с цел да може пред груповия орган да се внесе информация и да даде мандат по какъв начин да се продължи, добави Нинова. Много е значимо да чуем каква е тяхната визия за цели и стратегия. Логично е да има и втора среща, само че за нас са значими целите и програмата, добави тя.

За Нинова най-важни са програмата, политиките и на последно място кой ще ги прави. Каквото и да се случи най-после бил нужен разговор и добре, че сътрудниците от първата политическа мощ го осъзнаха, похвали Нинова Има Такъв Народ.

Корнелия Нинова не чака да излезе огромна драма от първите договаряния с Има Такъв Народ за сформиране на кабинет.

Важно е да се изпълнят посредством властта нашите основни политики, за които настояваме от години, изясни Нинова в отговор на въпрос дали за Българска социалистическа партия е значимо да бъде във властта. Ние имаме идеологически облик и профил, години наред отстояваме политики и за нас е значимо да намерят място в програмата на бъдещото държавно управление, означи Нинова.

Според нея въпрос на избор е на партиите на смяната с кого желаят да създадат смяната – с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. Не виждам по какъв начин може акцията за Росенец, разногласието за Росенец в Народното събрание, да се съчетае с общо ръководство с Движение за права и свободи. Това е надълбоко несъгласие, акцентира тя.
 Радев към Нинова: От Българска социалистическа партия зависи болшинството Радев към Нинова: От Българска социалистическа партия зависи болшинството
Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги приказваме още веднъж, само че следва да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте зая...

„ Без Българска социалистическа партия смяната не може да стане и времето го потвърждава. Ние не сме статукво и сме подготвени за смяна “, отсече Нинова.

Поканата за диалози за сформиране на кабинет значи признава, че ние не сме от статуквото, сигурна е Нинова. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява какви тежки разногласия се чака да имат депутатите в 46-о Народно заседание. Нинова чака мощни и тежки разногласия по преизчисляването на пенсиите и приемането на бюджета. Ние имаме разнообразни показа за увеличение на пенсиите. Правило на служебния кабинет е да внесе актуализация, означи Нинова.

За вътрешнопартийните битки в Българска социалистическа партия, Нинова съобщи, че тематиката не касае единствено нея и партията, а щяла да има отношение в идващите дни. Тя прочела изявленията от нейните приятели, че Българска социалистическа партия не трябвало да поддържа съставянето на бъдещия кабинет.

„ Моделът ГЕРБ не е завършил и тези, които настояват, че ГЕРБ са си отишли – избързват. Наистина би трябвало да създадем по този начин, че този модел да не се реставрира и да не се връща “, разяснява Нинова.
 Вижте какви са изискванията на партиите за договаряния с Има Такъв Народ Вижте какви са изискванията на партиите за договаряния с Има Такъв Народ
След като по-рано през днешния ден от партията на Слави Трифонов изпратиха предложения до всички парламентарни партии, с изключение на ГЕРБ, за договаряния по приор...

За това по какъв начин биха се отразили идващите избори на Българска социалистическа партия, Нинова е сигурна, че в случай че на следващия ден на пленума на партията се проведат съществени диалози, резултатът при трети избори може да се усъвършенства. Ние на следващия ден ще имаме доста справедлив повсеместен разбор и доста съответни оферти за дейности оттук насетне, приключи изявлението си Нинова. 

Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР