БСП направиха думата концесия мръсна дума. Това заяви на пресконференция

...
БСП направиха думата концесия мръсна дума. Това заяви на пресконференция
Коментари Харесай

Московски покани депутат от БСП на работа

БСП направиха думата " концесия " мръсна дума. Това съобщи на конференция на ГЕРБ министърът на превоза Ивайло Московски по отношение на изявлението на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия за концесията на интермодален терминал край Пловдив.

Московски отговори на депутата от Българска социалистическа партия Свиленски с покана да получи държавен пост, с цел да ръководи държавно сдружение и да докара да страната по-големи доходи при открита и почтена процедура.

" Ако има опасения, насочвам предложение към господин Георги Свиленски в границите на днешния ден да ми отговори. Аз съм подготвен този контракт да не се случи ", съобщи Московски.

Готов съм да понеса политическата отговорност и ще се отдръпва, заявява Московски.

 За станалото
За станалото " Цариградско море " от шосе напомни Българска социалистическа партия на Борисов

Социалистите питат за успеваемостта на завода за отпадък

На конференция в централата на ГЕРБ министърът на превоза акцентира, че процедурата е била безусловно открита, почтена и транспарантна. Той съобщи, че е направил информация дали е имало в мандат на Българска социалистическа партия концесии, където е взел участие единствено един претендент. Оказва се, че има, посочи Московски и добави, че особено в транспортната инфраструктура се е " натъкнал " на 3 такива концесии.

" Ако упрека към нас е за какво се дава на концесия, този интермодален терминал, през 2008г прединвестиционното изследване за построяването и реализирането на плана в държавно управление на Българска социалистическа партия са заложени главните насоки за осъществяване ", акцентира още той.

По думите на Московски съществена част в тези насоки включва реализирането на публично-частно партньорство в България. Във второ държавно управление на Българска социалистическа партия (в случая на Орешарски) ръководещият орган в Министерски съвет утвърждава формуляра за кандидатстване и финансиране на интермодателен терминал Пловдив със съществена тенденция реализация посредством публично-частно партньорство.

" Тоест, в две държавни управления на Българска социалистическа партия те документално са удостоверили, че този план ще се осъществя посредством концесия ",уточни Московски.

" Фабриката за подправени вести работи на цялостни обороти ", съобщи зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. Той обори изказванията на Българска социалистическа партия по отношение на " Орлов мост ". Стойнев напомни, че за последно ремонт там се е направил преди 11 години. По думите му, тогава кмет на София е бил Бойко Борисов и персонално той е установил несъблюдение на дейностите от компанията, която тогава е направила ремонта, и е наложил глоба в размер на 300 хил.лв. Тези пари не са били платени на компанията, уточни Стойнев. Около 300 хил.лв коства сега ремонта на Цариградско шосе, разяснява още Стойнев.

По отношение на завода за боклуци Стойнев съобщи, че през 2009г. сътрудниците му от Българска социалистическа партия са беряли макове на полето. Сега там действа един от най-модерните фабрики за преправка на боклуци в Европа, уточни Стойнев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР