БСП излезе с отворено писмо, в което настоява премиера Бойко

...
БСП излезе с отворено писмо, в което настоява премиера Бойко
Коментари Харесай

БСП иска извинение от Борисов - сравнил Васил Левски с нелегалните мигранти

БСП излезе с отворено писмо, в което упорства премиера Бойко Борисов да се извини на всички български жители. Причината за недоволството на социалистите е изявление на Борисов, в което "сравнил Васил Левски с мигрантите, които прескачат оградата по границата ".

"Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България персони. Във времето на разделяне, в което живеем, останаха прекомерно малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не разрешаваме на никого да поругава националните ни герои ", написа още в писмото, подписано от Корнелия Нинова.

В него се ползва следният откъс, който съгласно Българска социалистическа партия е изречен от Бойко Борисов: "Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив. "

Не е посочена датата и мястото, на което Борисов е споделил тези думи.

Пълния текст на отвореното писмо

Уважаеми български жители,

В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни блян и горделивост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата фантазия за „ чиста и свята република “ и се стремим да реализираме завета му - българският народ да бъде еднакъв на другите европейски нации.

Българският министър-председател Бойко Борисов / Boyko Borissov обаче съпостави Левски с незаконните мигранти по следния метод: „ Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив. “

Остро осъждаме това изявление и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни.

Скъпи българи,

Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за #България персони. Във времето на разделяне, в което живеем, останаха прекомерно малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не разрешаваме на никого да поругава националните ни герои.

.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР