БСП иска Сметната палата да провери допълнителните разходи и трансфери

...
БСП иска Сметната палата да провери допълнителните разходи и трансфери
Коментари Харесай

БСП: Сметната палата да провери харча на бюджета

БСП желае Сметната палата да ревизира спомагателните разноски и прехвърляния по бюджетите, разпоредени от Министерски съвет. Това оповестиха през днешния ден депутати от социалистите на брифинг в Народното събрание.

"Имаме съществено съображение да считаме, че държавното управление на Бойко Борисов е нарушило Закона за бюджета с разпределението на средствата в края на предходната година и при започване на 2018 година, съобщи аленият народен представител Румен Гечев.

Той заяви желанието на групата да желае решение на Народното събрание за възлагане на Сметната палата да извърши одит на спомагателните разноски и прехвърляния по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, утвърдени с разпореждане на Министерския съвет за интервала 10 май 2017 година – 31 януари 2018 година.

„ Народното събрание е институцията във всяка демократична страна, което утвърждава бюджета, прави го в закон, а този закон би трябвало да бъде изпълняван прецизно. Никакви министър председатели и обособени министри не могат да преформатират бюджета и да преразпределят средства, в нарушаване с правилата и духа на Закона за бюджета”, съобщи Гечев.

„ Управляващите би трябвало да престанат да вършат комбинации в бюджета, тъй че да задържат разноските до края на годината. В края на 2017 година, ноември и декември, те разпределиха стотици милиони левове. Какъв е трикът на ръководещите? Цяла година ни проглушават за остатъци в бюджета поради това, че те не харчат 2,5 милиарда лв. няколко години към този момент финансови разноски. Задържат големи средства, стотици милиони, с които лишават българските компании, дребни и междинни. Тези пари не влизат в стопанската система и на мрачно, най-после на годината, внезапно си ги разпределят, откакто цяла година за отчитали псевдобюджетни излишъци”, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР