БСП иска Обединени патриоти да напуснат Народното събрание заради Закона

...
БСП иска Обединени патриоти да напуснат Народното събрание заради Закона
Коментари Харесай

БСП искат Цацаров да провери за намеса на Турция, ОП поискаха изслушване на Захариева

БСП желае Обединени патриоти да изоставен Народното събрание поради Закона за вероизповеданията, а Обединени патриоти желаеха чуване на външния министър Екатерина Захариева в пленарна зала, откакто в четвъртък избухна дипломатическо напрежение сред България и Турция. То пристигна поради изявлението на външния министър на нашите южни съседи, в което той упреква София, че нарушава религиозните права на мюсюлманите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От „ Позитано ” 20 упорстват още основният прокурор Сотир Цацаров да стартира инспекция дали има интервенция на Турция при смяната на закона, заяви през днешния ден Корнелия Нинова.

„ Проектът на България за ремонти в религиозния закон беше против всички типове права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени “, уточни Нинова.

Според Корнелия Нинова диалозите и намесите на турската страна е била многократна.

От партията с изключение на интервенция на основния прокурор желаят още Бойко Борисов да даде отговори кой, по кое време и по какъв метод е въздействал върху държавното управление за какво той се е съгласил.

Нинова прикани Обединените патриоти да изоставен държавното управление. В противоположен случай значи, че утвърждават тази политика.

Призив има и към президента Румен Радев да наложи несъгласие на закона и да свика КСНС.

Изказването от Турция, коментар на ДОСТ и мълчанието на Борисов са опасност за националната сигурност и етническия мир в България, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Депутатите от “Обединени патриоти ” желаеха Народното събрание да организира чуване идната сряда на външния министър Екатерина Захариева.

„ Има интервенция. Това се видя “, съобщи ръководителят на групата на патриотите Волен Сидеров. „ Не може външен министър на непозната страна да се изрича по този метод. Какви ограничения ще вземе българската страна, ще отговори Захариева “, добави още той.

Според него тематиката е деликатна, а измененията в закона не са били навременни. „ Хубаво беше да бъде изтеглен и премислен. Колкото по-малко рамкираш вярата и религиите, толкоз по-добре “, счита Сидеров.

На същото мнение бе и водачът на НФСБ Валери Симеонов. Според него опитите за интервенция на Турция у нас са обществен факт. „ От това чуване едва ли ще научим кой знае какво. Фактите са ясни, безапелационни и обществени “, сподели Симеонов.

„ Постоянно се вършат някакви провокации, както беше с учебниците, в които България беше включена в рамките на Турция. Както беше с изказванията на Ердоган на избирателен протест, че са му близки до сърцето райони като Кърджали и така нататък “, добави още той. Според него по този начин югоизточната ни съседка прави „ сондажи във връзка с жизнеността на инстинкта за самозапазване на България “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР