БСП и организираният от нея инициативен комитет обяви днес официалния

...
БСП и организираният от нея инициативен комитет обяви днес официалния
Коментари Харесай

БСП ще пита българите подкрепят ли обучение и възпитание за промяна на пола

БСП и проведеният от нея предприемчив комитет разгласи през днешния ден формалния въпрос " против джендър идеологията ", за който ще събират подписи за образуване на референдум от на следващия ден, 11 март.

Той гласи:

" Подкрепяте ли образование и образование на малолетни лица, свързани с смяна на пола и различен пол, с изключение на мъжки и женски, в просветителната система на България? "

Целта на левицата е при сполучливо национално допитване в българското законодателство да се основат текстове, които не разрешават преподаването и популяризирането на " джендър идеологията " в учебно заведение, както и да се плануват наказания за преподавателите, които го вършат, обясни Нинова.

Това ще е първият закон в модерна България, който глоби учители за преподаване на избрани тематики и който не разрешава съответна тематика да бъде включена в образователния материал.

Важно е да се означи, че досега нито промяната на пола, нито трансджендър положенията, нито " джендър идеология " са намерили място в който и да е утвърден от МОН български учебник.

Наското Върховният касационен съд  тълкувателно решение, съгласно което след решението на Конституционния съд, че " пол " в българския юридически ред има смисъла единствено на биологичен пол, то нашето право не позволява транссексуален човек да смени юридически пола си.

Левицата и инициативният комитет би трябвало да съберат 200 000 подписа на български жители, с цел да бъде импортиран въпросът за разискване в Народното събрание, или 400 000, с цел да стане референдумът наложителен за осъществяване без глоба от депутатите. За да се организира референдум, се изисква събирането на най-малко 200 хиляди подписа. Тогава предлагането отива за гласоподаване в Народното събрание и той би трябвало да се поизнесе до три месеца дали да се провежда допитване, или не. Ако обаче бъдат събрани 400 хиляди подписа, глоба от депутатите не е нужна и те са задължени да насрочат референдум, без да разискват предлагането.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР