БСП и Демократична България ще подкрепят лидера на парламентарната група

...
БСП и Демократична България ще подкрепят лидера на парламентарната група
Коментари Харесай

ПП, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров за шеф на БНБ |

Българска социалистическа партия и " Демократична България " ще поддържат водача на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров за поста гуверньор на Българската национална банка, съобщи самият Гюров по време на брифинг в Народното събрание

" Съгласих се моята номинация да бъде издигната от " Продължаваме промяната " за шеф на Българска народна банка. Очаквам да получа поддръжката на Българска социалистическа партия и Демократична България и да влезем в една същинска и аргументирана полемика за бъдещето на националната банка. Мисля, че се намираме в доста значим миг, в който ще се вземат решения, които ще дефинират българската финансова система за години наред ", съобщи Гюров. 

Според него няма напрежение в ръководещата коалиция по въпроса, макар че " ИТН " - които са част от обединението - ще предложат финансовия специалист за поста.

" Очакваме да влезем в еврозоната, както и да работим за по-голяма бистрота и отчетност във финансовата система. Смятам, че имам опита да преведа БНБ през тези сериозни времена. Това е един естествен развой, който сме прецизирали с нашите съдружни сътрудници. Отделните партии имат правото да показват своите кандидатури и мисля, че това е добър вид за избор ", счита Гюров. 

Андрей Гюров има над 15 години опит в банковата сфера, работил е с ЕЦБ и Австрийската централна банка.

" Опитът ми е в чужбина, по тази причина не съм по този начин прочут в българския финансов бранш. Имам опит във високото ръководство на кредитния риск. Бил съм съветник на най-големите финансови институции в тази сфера ", сподели Андрей Гюров и добави, че концепцията за новото ръководство на Българска народна банка занапред следва да се обяснява. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР