Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично се противопоставя на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично се противопоставя на
Коментари Харесай

МРРБ няма да допусне да бъде въвличано в предизборната кампания

Министерството на районното развиване и благоустройството изрично се опълчва на опитите на представители на политически обединения да се основава изкуствено напрежение и да бъде въвличано в предизборната акция. Още повече, че поради поредност от решения, дейности или бездействия на водачи на същите партии, към този момент повече от 6 месеца Министерство на регионалното развитие интензивно работи да навакса наследените забавяния по редица значими за жителите политики.

При служебното управление на Министерство на регионалното развитие стартира построяването или главен ремонт на близо 160 км от републиканската пътна мрежа. Възобнови се изчезналото през последните години пътно поддържане, реорганизация и рехабилитация като към този момент над 90% от републиканската пътна мрежа е обезпечена с 4-годишни контракти. До края на годината се чака да стартира строителството на още 4 сектора от Автомагистрала „ Хемус “ - 4, 5, 6 и 9, които са теренно обезпечени. В момента приключва построяването на правата от Боаза до пътя за Луковит. Напомняме, че договорите са били индексирани при последното постоянно държавно управление.

Изключително интензивно се работи за превъзмогването на завареното огромно закъснение по Етап І на процедурата за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, която се финансира посредством Плана за възобновяване и резистентност. Според формирания в Министерство на регионалното развитие график до края на октомври всички утвърдени 756 плана ще получат предложения за даване на финансиране и ще се пристъпи към подписване на контракти. Администрацията поставя старания да преодолее наследените от постоянния кабинет механически проблеми, които могат да застрашат верифицирането на разноските и те да останат за сметка на бюджета.

Още от началото на мандата на служебното държавно управление предпочитано не е спирало да се работи по Инвестиционната стратегия за общински обекти по Приложение 3 към Закона за държавния бюджет за 2024 година Министерство на регионалното развитие постоянно дава настояща информация за нейното осъществяване – ритмичното сключване на съглашения с общините, което се прави и сега, промените и осъществените заплащания. Министерството не е спирало дейния разговор с общините и им оказва непрекъсната помощ в администрирането на плановете. До момента са подписани 1550 съглашения за подадените от общините 2100 планови планове за над 3,7 милиарда лева

Напомняме, че от в началото утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година 1,2 милиарда лева, министърът на финансите в последното постоянно държавно управление остави в бюджета на Министерство на регионалното развитие единствено 400 млн. лева за финансиране на обекти по Инвестиционната стратегия за тази година. Вече близо половината от тях са разплатени и има действителна заплаха парите да не доближат.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР