Толкова ли е трудно първо българският парламент да ратифицира протокола

...
Толкова ли е трудно първо българският парламент да ратифицира протокола
Коментари Харесай

Мицкоски за настояването на ЕС българите да бъдат вписани в Конституцията на РСМ: Това е диктат!

Толкова ли е мъчно първо българският парламент да ратифицира протокола за присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз, а по-късно ние да изпълним конституционните промени? Ние сме единственият случай, при който двустранните съглашения са условия на рамката за договаряния с Европейски Съюз. Това не са европейски полезности, а диктат ".

 

Това съобщи македонският министър председател Християн Мицкоски във връзка на новината, че Албания е отделена от РСМ в преговорния развой с Европейски Съюз. Очаква се на 15 октомври Тирана да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

 

 

Мицкоски твърди, че е схванал за това решение на Европейски Съюз още при визитата му в Брюксел предходната седмица.

 

„ Изпраща се неприятно обръщение към македонските жители, тъй като като страна сме минали дълъг път, откогато започнахме пътя към пълноправно участие в Европейски Съюз. Много неща, които никой не е направил, а ние сме създали, и които нямат нищо общо с критериите от Копенхаген. Ние сме единственият случай, в който двустранните съглашения са условия на рамката за договаряния. Съжалявам, че предходното държавно управление приемаше всичко ексхибиционистки и развяваше европейското знаме, до момента в който ограбваше хората. Ние виждаме обстановката такава, каквато е. Споделям усещането на голямото болшинство от македонските жители, че не би трябвало повече да одобряваме условия въз основата на национални отстъпки, без гаранции. За мен това е диктат. Ако това е изискването за Македония, тогава не, благодаря. Това не са европейски полезности “, сподели Мицкоски.

По отношение на вписването на българите в конституцията на РСМ, което е изискване за старт на договарянията сред Скопие и Европейски Съюз, Мицкоски сподели следното:

„ Обсъдих това с австрийския министър на външните работи Шаленберг. Стига към този момент двойни стандарти на гърба на тази дребна страна. Ние желаеме да преговаряме. Какво толкоз мъчно има да се одобри нашето предложение и тези конституционни ремонти да влязат в действие, когато българският парламент ще ратифицира протокола за присъединението ни към Европейски Съюз. Очевидно е, че някой няма почтени планове ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР