Германия и Италия подкрепиха твърдо европейската автомобилна индустрия в опита

...
Германия и Италия подкрепиха твърдо европейската автомобилна индустрия в опита
Коментари Харесай

Германия и Италия се обявиха против забраната на двигателите с вътрешно горене

Германия и Италия поддържаха твърдо европейската автомобилна промишленост в опита да остави на пазара стандартните коли за по-дълго време. Двете страни приканват Европейски Съюз да облекчи стандартите за излъчванията на въглероден диоксид за транспортни средства, съобщава Euronews. Брюксел има за цел да приключи продажбата на нови бензинови и дизелови модели до 2035 година.

Рим и Берлин търсят поддръжка от други членки на Евросъюза за общ апел за намаляване на задачите на Европейски Съюз по отношение на автомобилните излъчвания и преразглеждане на възбраната. Двете страни, които са измежду най-големите производители на коли в света упорстват за уговорка за преразглеждане в законодателството.
 В Норвегия електрическите коли към този момент са 94 на 100 от всички закупени нови коли
Страната, в която електрическите автомобили към този момент са 94 на 100 от всички закупени нови коли

Това е нов международен връх

Според представителите на автомобилния бизнес в Европа, автомобилна промишленост безусловно се е " сринала " на Стария континент и в случай че двг бъдат отстранени толкоз скоро, " десетки хиляди " работни места в бранша ще бъдат закрити.

" Европейски Съюз е изправен пред два избора: или да съблюдава задачата и да сътвори условия, които да разрешат на автомобилната промишленост да я реализира " или в случай че не успеем да създадем всичко това, просто ще би трябвало да отложим задачите ", разяснява италианският министър на промишлеността Адолфо Урсо.
 Снимка 470462
Източник:

Припомняме, че през август представители на автомобилните колоси BMW, Ford, Renault, Volkswagen и Volvo предизвестиха, че регистрациите на нови коли са паднали под 644 000 броя през месеца, което съставлява 18% спад по отношение на същия месец на 2023 година.

На този декор от Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) реагираха на спада в продажбите на електрически автомобили с апел за отсрочване на използването на по-строги ограничавания при излъчванията.
 Първата страна, която желае да забрани колите с мотори с вътрешно горене е Етиопия
Първата страна, която желае да забрани колите с мотори с вътрешно горене е в Африка

Но дали има подготвена инфраструктура за това?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР