БСП често ни забавлява по изборно време, но този път

...
БСП често ни забавлява по изборно време, но този път
Коментари Харесай

Склерозиралата Столетница: БСП с двама кандидати за кмет на Сливен

БСП постоянно ни забавлява по изборно време, само че този път хората от Столетницата надминаха себе си по безумство. " Позитано " 20 избра еднолично за претендент за кмет в Сливен Кольо Милев, само че ето, че се появи втори драпач за поста, отново с емблемата на Българска социалистическа партия.

Като самостоятелен в конкуренцията се впуска Минчо Афузов - изборът на локалната организация, само че като съпротива на лидерката Корнелия Нинова бе автоматизирано отритнат.

Така Сливен осъмна с негови билбордове, с надпис " МИНЧО АФУЗОВ НЕ Е КАНДИДАТ НА Българска социалистическа партия ЗА ГР. СЛИВЕН. ТОВА Е ПОДКРЕПАТА НА СЛИВЕНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП-СЛИВЕН ". Малката детайлност тук е, че на билборда ясно се вижда логото на Българска социалистическа партия - стилизирана алена роза.

Лидерката на социалистите упрекна Афузов в машинация и разгласи, че е сезирала централната и общинската изборни комисии, както и прокуратурата.

Отношенията Нинова-Афузов по оста на опълчването стананаха обществени с последния парламентарен избор. По това време той бе регионален шеф на Сливен, назначен от служебното държавно управление на президента Румен Радев, с който " Позитано " 20 от дълго време е в обтегнати връзки. Тогава Нинова го упрекна, че работи против личната си партия в изгода на новопоявилото се ляво обединяване на някогашните социалисти Мая Манолова, Татяна Дончева, Валери Жаблянов и други - " Левицата! ".

По това време (всъщност това е непрестанен процес) Столетницата отново се тресеше от вътрешни кавги с изключени социалисти и предостатъчно напускащи такива.  " Бързите темпове, с които Българска социалистическа партия губи симпатизанти до момента в който е под вашата настойчивост, ми подсказва, че вие уверено и несъмнено ни водите към изпадане от Народното събрание. Само мога да предсказвам, дали правите бавното ни ликвидиране, тъй като тъмни сили ви стимулират, или просто толкоз си можете "  - написа тогава в своя позиция, публикувана до медиите Афузов, адресирана на процедура до Корнелия Нинова.

В началото на септември общинските организации на Българска социалистическа партия провеждаха конференции по номинации за претендентите за локалната власт. На сливенската Минчо Афузов събра най-вече поддръжка за това да е претендентът на партията за кмет, само че все пак управлението уточни третия по гласове Кольо Милев. Последва и освобождението на общинския ръководител на БСП-Сливен Атанас Делибалтов.

На процедура управлението единствено разгласи, че е избрало претендентите си, само че лист към момента не съществува в общественото пространство.

Преди няколко дни Афузов се е записал като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, а през вчерашния ден внесъл за задачата и 2068 подписа.

" Бившият регионален шеф на Сливен Минчо Афузов се пробва да се кандидатира за кмет на Сливен посредством машинация. Платил си е тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подсилен от Българска социалистическа партия като употребява цветовете, логото и името на партията. И то откакто на партийната конференция в Сливен отхвърли Българска социалистическа партия да го издигне " - отвърна Нинова.

Афузов обаче очаква подкрепа точно от сливенските социалисти - " която бе декларирана на 2 септември с избора за претендента ".

И ето по какъв начин на процедура социалистите се оказаха с две номинации за кмет на Сливен - една публична и една на локалните деятели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР