Брюксел предупреди Прищина, че решението на Косово за откриване на

...
Брюксел предупреди Прищина, че решението на Косово за откриване на
Коментари Харесай

ЕС критикува Косово за дипломатическа мисия в Йерусалим

Брюксел предизвести Прищина , че решението на Косово за разкриване на дипломатическа задача в Йерусалим подкопава вероятностите за присъединение на района към Европейски Съюз , съобщи във вторник в Брюксел формалният представител на външната политика на Европейски Съюз Петер Стано, представен от ТАСС.

" Тази вест е почтена за жалост, защото е в несъгласие с позицията на Европейски Съюз във връзка с Йерусалим . Европейски Съюз изхожда от това, че дефинитивно решение за статута на Йерусалим може да бъде взето единствено в границите на палестино-израелските договаряния . Всички посолства на Европейски Съюз остава в Тел Авив ", разяснява той.
 Израел и Косово откриха дипломатически връзки
Израел и Косово откриха дипломатически връзки

Косово призна Йерусалим за столица на еврейската страна

" Косово се отклонява от отговорностите си и ние с неспокойствие чакаме връщането на Косово към тяхното осъществяване . Косово дефинира процеса на европейска интеграция като собствен стратегически приоритет за обезпечаване на по-добро бъдеще за своите жители. В това отношение Европейски Съюз чака от Косово поетапно да синхронизира своите политики и правила с тези на Европейски Съюз. Ако Косово не извърши тези условия, то не може да чака да извърши критериите за присъединение към Европейски Съюз ", добавя той.

В момента от 27 страни от Европейски Съюз, 5 не признават суверенитета на Косово и в случай че не го признаят, няма да може да се причисли към Европейски Съюз.

Заплахата от закъснение на процеса на интеграция на Косово в Европейски Съюз не оказва изключително въздействие върху решенията на управляващите в Прищина при сегашните условия.
 Белград недоволства от решението на Израел да признае Косово
Белград недоволства от решението на Израел да признае Косово

Той добави, че безспорно решението ще окаже въздействие върху връзките сред Израел и Сърбия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР