Брюксел. Ние ще бъдем лоялни членове на Европейския съюз и

...
Брюксел. Ние ще бъдем лоялни членове на Европейския съюз и
Коментари Харесай

Съперникът на Орбан в Брюксел: Ще бъдем лоялни членове на ЕС и НАТО, а не изменници

Брюксел. „ Ние ще бъдем лоялни членове на Европейския съюз и НАТО, а не предатели “, увери Петер Марки-Зай, претендент на обединената унгарска съпротива за министър-председател в Брюксел. По време на визитата си кметът на Ходмезовасархей също даде обещание да вкара еврото в Унгария допустимо най-скоро и да се причисли към Европейската прокуратура. Марки-Зай дойде в белгийската столица за два дни, с цел да организира диалози с няколко водещи политици от Европейски Съюз, в това число водача на ЕНП Манфред Вебер и комисаря за полезностите Вера Юрова, написа Hungary Today .

Марки-Зай организира първата си стратегия в ресторант в центъра, където напомни първичните избори на опозицията, на които победи Клара Добрев, като сподели, че предходната седмица към този момент е очаквал крайния резултат и благодари на противниците си, които той също назова свои съдружници.

Кандидатът за министър председател на опозицията сподели, че е бил християнин и десен „ по-дълго от Виктор Орбан и Фидес “.

Той разказа настоящето унгарско държавно управление като „ фашистка партия-държава, построена от Виктор Орбан “, за който съгласно него доста хора са дали своят вот в предишното просто заради неналичието на други възможности.

Политикът описа и за проектите си да вкара еврото в Унгария допустимо най-скоро, да влезе в Европейската прокуратура и да бъде предан член на Европейския съюз и НАТО.

„ Ще бъдем лоялни членове на Европейския съюз и НАТО, а не предатели. За тази цел ще изкореним корупцията, ще се присъединим към еврозоната и ще изгоним незаконните мигранти, импортирани от Фидес “, сподели Петер Марки-Зай на конференция в Брюксел. Кандидатът на опозицията за министър председател добави, че еврофондовете би трябвало да се употребяват за „ обезпечаване на просперитета на унгарската нация, а не за обогатяване на семейство Орбан “.

Кандидатът на опозицията акцентира, че е значимо Европейски Съюз да бъде доста по-внимателен в метода, по който разпределя еврофондовете, защото тези средства би трябвало да се употребяват за обезпечаване на благосъстоянието на унгарските жители, а не за обогатяване на семейство Орбан и нарушителите от Фидес “.

„ Опозицията би желала Унгария да извърши критериите за господство на закона и на първо място да подсигурява, че режимът няма да краде парите на европейските данъкоплатци. В този подтекст сме съгласни, че Европейският съюз би трябвало да реши 100 пъти защо и при какви условия дава финансова поддръжка и да подсигурява, че колкото е допустимо повече от тези пари ще доближат до унгарските данъкоплатци “, добави той.

В допълнение към формалните си стратегии, Петер Марки-Зай реши да посети и едно алегорично място в белгийската столица. Политикът излезе онлайн във Фейсбук на водосточната тръба, която някогашният евродепутат от Фидес Йожеф Сайер употребява, пробвайки се да избяга от полицейска офанзива, откакто беше заловен да участва на гей оргия по време на блокирането на ковид предходната година. Освен това той бил открит с опиати в чантата си. Историята се трансформира в голям скандал, като мнозина я видяха като следващото доказателство за моралния фалит на Фидес.

Според анкета, представена от EU Observer, опозицията има съществени шансове да победи Фидес на идните през 2022 година основни парламентарни избори.

Цитираното от брюкселския портал допитване дава на шестпартийната коалиция, която си сложи за цел да смъкна Виктор Орбан, преднина от 4%. 39% против 35% за Фидес, като съгласно резултатите от изследването, 23% към момента не са решили за кого ще гласоподават.

Но съгласно анкета,проведена от фондация „ Сазадвег “ и оповестена на проправителствения портал About Hungary, Виктор Орбан има поддръжката на 51% от гласоподавателите против 41% за противника му Марки-Зай.

Резултатите демонстрират, че Марки-Зай е най-популярен измежду жителите на Будапеща (54%), до момента в който той е по-малко желан от респондентите от дребни градове и села (37%). Обратно, министър председателят Орбан е подсилен от до 56 % от гласоподавателите в дребни обитаеми места и от 38 % в столицата, демонстрират резултатите от изследването. 8% от интервюираните споделиха, че няма да разкрият желанията си или не са сигурни кого да поддържат.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР