Брюксел. Необходима е продължаваща координация относно пътуванията в отговор на

...
Брюксел. Необходима е продължаваща координация относно пътуванията в отговор на
Коментари Харесай

Politico: Европейските лидери призоваха за координация в областта на пътуванията

Брюксел. Необходима е продължаваща съгласуваност по отношение на пътуванията в отговор на разрастващата се пандемия, обявиха водачите на Европейски Съюз в изводи от срещата на върха на Европейския съвет, представени от европейската редакция на Politico .

На език, който изглеждаше адресиран към страни от Европейски Съюз като Италия и Португалия, които неотдавна стегнаха разпоредбите за пътешестване, в заключенията се споделя, че сходни засилени ограничавания би трябвало да се основават на „ справедливи критерии “ и да не попречват непозволено свободното придвижване в границите на блока.

Лидерите също по този начин насърчиха бързото приемане на ревизираните оферти на Европейската комисия за координирани пътувания в Европейски Съюз, което включва ограничение на документите за ваксини до девет месеца, в случай че не е сложена бустерна доза. Но макар че в контрактувания текст се отбелязва, че Комисията „ ще одобри делегиран акт по този въпрос “ – не се споделя по кое време ще се случи това.

Лидерите също се възползваха от опцията да се поздравят, като означиха, че Европейски Съюз е „ най-големият донор и експортьор “ на ваксини против ковид в света. В заключенията бяха взети под внимание проблемите с доставката, които попречиха напъните за дарения за по-бедни страни и водачите се ангажираха да отстранен тези спънки. Отново обаче те не предложиха детайлности по какъв начин ще реализиран това.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР