Брюксел. Молбата на Украйна за начало на преговори за присъединяване

...
Брюксел. Молбата на Украйна за начало на преговори за присъединяване
Коментари Харесай

Молбата на Украйна за присъединяване към ЕС трябва да бъде обсъдена от Европейския съвет, заяви говорител на ЕК

Брюксел. Молбата на Украйна за начало на договаряния за присъединение към Европейски Съюз би трябвало да се разиска от Европейския съвет. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси.

Той означи, че договарянията са повсеместен развой. По неговите думи молбата на Киев слага началото на процеса и в този момент следва разискването.

Говорителят посочи, че предлагането на Европейска комисия да се задействат разпоредбите за краткотрайна протекция биха обезпечили на украинските бежанци опция да подават молба за леговище на всички места в Европейски Съюз, където пожелаят. Той добави, че 26 страни от Европейски Съюз са обезпечили забележителна филантропична помощ за Украйна и уточни, че в никакъв случай до момента не е имало толкоз висок брой на отзовалите се страни при сходно искане.

По-рано тази седмица ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи пред Европейския парламент, че въпросът за присъединението на Украйна към Европейски Съюз е сензитивен. По неговите думи в Европейски Съюз към този момент няма единомислещо мнение.

Редакция и превод: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР