Брюксел. Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България,

...
Брюксел. Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България,
Коментари Харесай

В Брюксел беше подписан меморандум за създаването на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции

Брюксел. Меморандум за съгласие сред министерствата на защитата на България, Словения, Унгария и Хърватска за основаването на Многонационална стратегия за подготовка на авиацията за специфични интервенции беше подписан през днешния ден, 4 октомври, в Брюксел в границите на срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . От българска страна документът беше подписан от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, който взе участие в двудневния конгрес.
Изграждането на център за обща подготовка на авиационните формирования за специфични интервенции на четирите страни ще усъвършенства разноските за образование на екипажите и ще унифицира тяхната подготовка по стандартите на НАТО.
Вторият ден от срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО в Брюксел продължи със съвещание на Северноатлантическия съвет с присъединяване на висшия представител на Европейски Съюз по външни работи и политика за сигурност Федерика Могерини и министрите на защитата на Финландия и Швеция. В рамките на съвещанието бяха разисквани въпроси, свързани със съдействие сред НАТО и Европейски Съюз.
Срещата приключи със сесия във формат „ 29 “, отдадена на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР