Брюксел. Говорителят на Европейската комисия Анна Писонеро каза, че ЕС

...
Брюксел. Говорителят на Европейската комисия Анна Писонеро каза, че ЕС
Коментари Харесай

ЕС: „Отворени Балкани“ насърчават по-голямата регионална интеграция

Брюксел. Говорителят на Европейската комисия Анна Писонеро сподели, че Европейски Съюз приветства обстоятелството, че участниците в самодейността „ Отворени Балкани “ са се заели да предизвикват по-голяма районна интеграция, цитира думите й скопският ефирен канал “Нова ТВ “ .

Говорейки пред кореспонденти, Писонеро сподели, че най-големите районни изгоди ще дойдат от присъединяване на " всичките шест страни от Западните Балкани " в самодейността.

Тя сподели, че районната интеграция, която се основава на разпоредбите на Европейския съюз, носи единствено изгоди за Западните Балкани, заради което Европейски Съюз е доста заинтригуван от районно съдействие, оповестява порталът Kosovo Online.

Според Писонеро водачите на Западните Балкани би трябвало да реализират прогрес в използването на Общия районен пазар, основан на срещата на върха в София през 2020 година, с градивен ангажимент от всички страни.

Тя акцентира, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа Съвета за районно съдействие, съглашението ЦЕФТА, Транспортната и енергийната общественост, с цел да бъде от изгода за задачите Западни Балкани и по-широкия район, посредством засилено районно съдействие.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР