Брюксел. Европейският съюз започна да разработва, съвместно със Съединените щати,

...
Брюксел. Европейският съюз започна да разработва, съвместно със Съединените щати,
Коментари Харесай

Financial Times: ЕС е започнал да разработва стратегия за противодействие на технологичното влияние на Китай

Брюксел. Европейският съюз стартира да създава, взаимно със Съединените щати, нова тактика за противопоставяне на въздействието на Китай, която включва установяване на стандарти за съвременни и екологични технологии. Това оповестява английският вестник Financial Times , откакто се е срещнал с проектопредложенията на Европейски Съюз в тази област.

Според изданието Брюксел има намерение да работи най-тясно с Вашингтон по усъвършенствана система на мониторинг на новите стандарти, която разрешава създаването на „ единна позиция по отношение на нормотворчеството в региона на технологиите “ и потребление на взаимни запаси. Служители на Европейски Съюз и Съединени американски щати са загрижени, че Китай е съумял да лобира в основни организации за установяване на софтуерни стандарти като Международния съюз по телекомуникации и Международната електротехническа комисия.

За да се договорят детайлностите, страните ще организират постоянни срещи на представители на Съвета по търговия и технологии. Това ще бъде в отговор на новата тактика на Пекин „ Китайски стандарти 2035 “, която се стреми да откри интернационалните стандарти в области като връзките от пето потомство (5G) и изкуствен интелект.

„ Европейската конкурентоспособност, софтуерният суверенитет и насърчаването на полезностите на Европейски Съюз, най-високите обществени и екологични упоритости ще зависят от това какъв брой сполучливи са европейските играчи на интернационално равнище “, се споделя в проектодокумента.

„ Това е стратегическо решение, сподели вицепрезидентът на Европейската комисия Маргрете Вестагер пред Financial Times. „ Много е значимо кой дефинира стандартите, тъй като те би трябвало да накарат пазара да работи, а не да пречи на нововъведенията “. Европа би трябвало да продължи, споделя тя, да дефинира интернационалните стандарти, които управляват развиването в области, вариращи от различаване на лица, прогрес в региона на акумулаторите и идващото потомство екологични нововъведения. Европейски Съюз ще се стреми да приложи подобен проект „ колкото е допустимо по-скоро “, добави Вестагер.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР