Брюксел. Европейският съюз може да се раздели и с други

...
Брюксел. Европейският съюз може да се раздели и с други
Коментари Харесай

Politico: Мишел Барние поиска по-малко бюрокрация и повече демокрация в Брюксел, за да не се повтори Брекзит

Брюксел. Европейският съюз може да се раздели и с други от членовете си, в случай че не предприеме ограничения, предизвести някогашният основен договарящ на Брюксел за Брекзит Мишел Барние във вторник, като добави, че един от уроците, които е научил по време на службата си, е, че Брюксел се нуждае от „ по-малко администрация и повече народна власт “, написа европейската редакция на Politico .

„ Занимавах се четири години и половина с едно извънредно ненадейно събитие и си мисля, че могат да се случат и други непредвидени неща – тук, в нашата страна (Франция), като да вземем за пример, избирането на госпожа Льо Пен “, съобщи Барние при представянето на книгата си „ Голямата заблуда: Таен дневник на Брекзит “.

„ И в Брюксел, и в Париж е незабавно да демонстрираме добавената стойност на европейския план “, сподели той. „ Може би - и това е предложение, което върша за идното френско председателство през идната година - ще е належащо да се направи оценка на всяка европейска подготвеност и политика, с цел да се види кои към момента имат добавена стойност и кои към този момент нямат такава. Къде компетенциите би трябвало да бъдат върнати на страните “.

„ Това, което може да бъде извлечено като позитив от Брекзит, е предупредителният сигнал, който съставлява той “, съобщи някогашният основен договарящ. „ Но, почтено казано, Брекзит е изгубена обстановка. Това е бракоразвод. Никой не може да каже, че разводът е позитивен. Това е намаляване... за нас, които се разделихме с тази страна... и за Обединеното кралство, което се оказва единствено, в далечни води, с лице към Съединени американски щати, Китай и Русия “.

Помолен да разяснява бързата английска имунизационна акция и по-бавните европейски старания, Барние съобщи, че в Европейски Съюз има „ административни проблеми, администрация... и съвсем идеологическо съмнение към частно-публичните партньорства “. „ Не знаем по какъв начин да рискуваме. Британците поеха опасности, като финансираха частния бранш. Американците рискуваха. Не знаем по какъв начин да създадем това “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР