*** Брюксел. Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието

...
***
Брюксел. Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 23 март 2023 г.

***

Брюксел.
Държавният глава Румен Радев ще съставлява България на съвещанието на Европейския съвет на 23 и 24 март в Брюксел.

***
София.
От 10.30 часа в постройката на Министерство на външните работи ще се състои брифинг на заместник-министъра на външните работи и представител Костадин Коджабашев, който ще показа настояща информация за работата на ведомството. Участие ще вземе също и ръководителят на Работна група " Избори " в Министерство на външните работи Иван Кондов.

***
София.
От 9:00ч., зала 19 - НО - бул. " М.Д. Скобелев " 23, ще се организира съвещание по делото по отношение на митингите през 2020 година, когато две групи протестиращи счупиха стъклото на колата на майка с деца на бул. " Ситняково " до Румънското посолство.

***
София.
От 11.00 часа в Аула " Максима " на Минно-геоложкия университет " Св. Иван Рилски " зам.-министър Албена Чавдарова ще взе участие в среща за възстановяване на употребата на системата за антиплагиатство, която МОН провежда с представители на Plagiat-Sistem Antiplagiat prin Internet SRL, които управляват платформата.

***
София.
От 13.00 часа в Пресклуб България, Национален стадион " Васил Левски ", ще се организира ареща-разговор за бъдещето на спорта в Р България, присъединяване ще вземат проф. Даниела Дашева, инж. Христо Стоянов, лекар Кандидат депутати от листата на Политическа партия " Български напредък ".

***
Драгоман.
От 11:00 часа, министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира напредъка в строителството на сектора сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгоман на автомагистрала " Европа ".

***
София.
От 14.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира ул. " Филип Кутев ", която се построява в сектора сред ул. " Атанас Дуков " и ул. " Сребърна ", оповестиха от Столичната община.

***
София.
От 11.00 часа в София, зала " Опал " на хотел " Рамада ", " Надежда и домове за децата - клон България " провеждат Регионалната конференция " Единадесет години в поддръжка на децата и фамилиите ".

***
София.
От 11:00 часа ще се организира кръгла маса на тематика " Приоритети за развиване на висшето обучение в България ", която провежда Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП).

***
София.
От 11:00 часа в Клуба на българската авиация (Терминал 1, летище София) ще се организира второто издание на " Училище за авиация " - среща на възпитаници от 11 и 12 клас на Първа британска езикова гимназия с Марио Бакалов - водачът, който през 2016 година приземи най-големия пътнически аероплан в света на летище София.

***
София.
От 14.00 часа ЦИК ще организира брифинг по отношение на организирането и произвеждането на идните предварителни избори за народни представители, планувани за 2 април 2023 година

***
София.
От 15.00 часа в Националния военноисторически музей публично ще бъде показана втора книга от поредицата " Българските генерали 1878 - 1946 ", озаглавена " С дълг и отговорност " с създатели проф. Тодор Петров и доцент доктор Соня Пенкова.

***
София.
От 15:00 ч. в SOHO (ул. " Искър " 4) ще се организира семинар за публицисти на тематика " Не подценявайте кожата - питайте експерта. На фокус: псориазис и меланом ".

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала № 4 на Съдебната палата ще се организира общо заседание на съдиите от Окръжен съд - Търговище и районните съдилища от Търговище, Попово и Омуртаг.

***
Благоевград.
От 09:30 часа в зала " 22-ри Септември " ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков привиква изключително съвещание.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала " Черноморие " в Международния конгресен център министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев ще открие бизнес и капиталов конгрес за българо-турските стопански връзки, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министерството на нововъведенията и растежа.

***
Варна.
От 19:00 ч. в Градската художествена изложба във Варна тържествено ще бъде открит Европейският музикален фестивал Варна 2023 с концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 10:00 ч. в Регионална библиотека " Дора Габе ", Интерактивна зала е проведено " Довиждане, Букварче! " - литературно утро с възпитаници на СУ " Д. Талев ".

***
Добрич.
От 17:30 ч. в Художествената изложба ще бъде публично открита третата Национална галерия на българския комикс. Организатори са Художествена изложба - Добрич, Съюзът на българските художници и Сдружение " Проект Дъга "

***
Русе.
От 18.00 часа в залата за краткотрайни изложения на Екомузей с аквариум ще се състои презентация " Паметници и места наизуст в Русе и Гюргево ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР